Σαλάτα με ζέα, μήλα και καρότα

Υλικά

  • 1 ½ κούπα ζέα
  • ¼ κούπα πεκάν
  • 2 κ.σ. ξύδι από κόκκινο κρασί
  • 1 κ.γ. μουστάρδα Dijon
  • Ανθός αλατιού
  • Πιπέρι
  • 2 μικρά κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτά δαχτυλίδια
  • ¼ κούπα αποξηραμένα cranberries
  • 2 μεγάλα καρότα
  • 1 τραγανό κόκκινο μήλο, σε λεπτές φέτες
  • 2 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
  • 1 μικρό ματσάκι ρόκα, χωρίς τα χοντρά κοτσάνια
  • Κατσικίσιο τυρί, για το σερβίρισμα

 

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 205 βαθμούς. Μαγειρέψτε τη ζέα, σύμφωνα με τη συσκευασία. Απλώστε τα πεκάν σε μια λαδόκολλα και ψήστε μέχρι να γίνουν τραγανά, για 4 – 6 λεπτά. Μεταφέρετε σε ένα ξύλο κοπής και κόψτε τα χοντροκομμένα.

Σε ένα μεγάλο μπολ, ενώστε το ξύδι, την μουστάρδα, ½ κ.γ. αλάτι και ½ κ.γ. πιπέρι. Ανακατέψτε το κρεμμύδι και τα cranberries. Αφήστε τα για 15 λεπτά.

Χρησιμοποιώντας εργαλείο ξεφλουδίσματος, ξεφλουδίστε τα καρότα και κόψτε τα σε λεπτές ροδέλες. Προσθέστε το dressing μαζί με τα μήλα και τα πεκάν και ανακατέψτε. Προσθέστε τη μαγειρεμένη ζέα, πασπαλίστε με ελαιόλαδο και ανακατέψτε.

Τέλος, προσθέστε τη ρόκα και σερβίρετε με κατσικίσιο τυρί, αν το θέλετε.

Καλή απόλαυση!

Συνταγή: https://www.womansday.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post