arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Σαλάτες

Σαλάτα με ζέα, μήλα και καρότα


Τα αποξηραμένα cranberries και οι φέτες μήλου κάνουν αυτή την σαλάτα ιδιαίτερα γευστική!
Σαλάτα με ζέα, μήλα και καρότα

Σαλάτες

Σαλάτα με ζέα, μήλα και καρότα


Σαλάτα με ζέα, μήλα και καρότα

Υλικά

  • 1 ½ κούπα ζέα
  • ¼ κούπα πεκάν
  • 2 κ.σ. ξύδι από κόκκινο κρασί
  • 1 κ.γ. μουστάρδα Dijon
  • Ανθός αλατιού
  • Πιπέρι
  • 2 μικρά κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτά δαχτυλίδια
  • ¼ κούπα αποξηραμένα cranberries
  • 2 μεγάλα καρότα
  • 1 τραγανό κόκκινο μήλο, σε λεπτές φέτες
  • 2 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
  • 1 μικρό ματσάκι ρόκα, χωρίς τα χοντρά κοτσάνια
  • Κατσικίσιο τυρί, για το σερβίρισμα

 

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 205 βαθμούς. Μαγειρέψτε τη ζέα, σύμφωνα με τη συσκευασία. Απλώστε τα πεκάν σε μια λαδόκολλα και ψήστε μέχρι να γίνουν τραγανά, για 4 – 6 λεπτά. Μεταφέρετε σε ένα ξύλο κοπής και κόψτε τα χοντροκομμένα.

Σε ένα μεγάλο μπολ, ενώστε το ξύδι, την μουστάρδα, ½ κ.γ. αλάτι και ½ κ.γ. πιπέρι. Ανακατέψτε το κρεμμύδι και τα cranberries. Αφήστε τα για 15 λεπτά.

Χρησιμοποιώντας εργαλείο ξεφλουδίσματος, ξεφλουδίστε τα καρότα και κόψτε τα σε λεπτές ροδέλες. Προσθέστε το dressing μαζί με τα μήλα και τα πεκάν και ανακατέψτε. Προσθέστε τη μαγειρεμένη ζέα, πασπαλίστε με ελαιόλαδο και ανακατέψτε.

Τέλος, προσθέστε τη ρόκα και σερβίρετε με κατσικίσιο τυρί, αν το θέλετε.

Καλή απόλαυση!

Συνταγή: https://www.womansday.com/

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.