Εύκολη Μεσογειακή σαλάτα με πορτοκάλι και ρόδι
Κομμάτια γλυκών πορτοκαλιών παίρνουν μια ιδιαίτερη γεύση χάρη στο ρόδι, το φρέσκο δυόσμο και το dressing από μέλι και lime. Μια υπέροχη και εορταστική προσθήκη σε κάθε δείπνο.
Υλικά:
- 1 κούπα κόκκινα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 25 φύλλα φρέσκου δυόσμο, ψιλοκομμένα
- 6 πορτοκάλια, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε στρογγυλές φέτες
- Μια πρέζα ανθός αλατιού
- Μια πρέζα γλυκιά πάπρικα
- Μια πρέζα κανέλα
- Σπόροι από ένα ρόδι
Dressing
- Χυμός από 1 lime
- 1 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. βιολογικό μέλι ελάτου
Μέθοδος:
Φτιάξτε το dressing. Σε ένα μικρό μπολ, ενώστε μαζί με το χυμό από lime, το ελαιόλαδο και το μέλι. Αφήστε τα στο πλάι.
Τοποθετήστε τα κομμένα κρεμμύδια σε ένα μπολ με παγωμένο νερό. Αφήστε το για 5-10 λεπτά και μετά αφαιρέστε τα κρεμμύδια από το νερό και στεγνώστε τα καλά.
Προετοιμάστε μια μεγάλη πιατέλα σερβιρίσματος. Ρίξτε την μισή ποσότητα από τα ψιλοκομμένα φύλλα δυόσμου στη πιατέλα και μετά βάλτε τις φέτες πορτοκαλιού και τα κρεμμύδια από πάνω. Πασπαλίστε με αλάτι, γλυκιά πάπρικα και κανέλα. Τώρα απλώστε τους σπόρους ροδιού ως topping.
Ρίξτε το dressing πάνω από τη σαλάτα και βάλτε ως topping φρέσκα φύλλα δυόσμου.
Αφήστε το 5 λεπτά περίπου και μετά σερβίρετε.
Καλή απόλαυση.
Leave a comment