Εύκολη Μεσογειακή σαλάτα με πορτοκάλι και ρόδι

Κομμάτια γλυκών πορτοκαλιών παίρνουν μια ιδιαίτερη γεύση χάρη στο ρόδι, το φρέσκο δυόσμο και το dressing από μέλι και lime. Μια υπέροχη και εορταστική προσθήκη σε κάθε δείπνο.

Υλικά:

  • 1 κούπα κόκκινα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 25 φύλλα φρέσκου δυόσμο, ψιλοκομμένα
  • 6 πορτοκάλια, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε στρογγυλές φέτες
  • Μια πρέζα ανθός αλατιού
  • Μια πρέζα γλυκιά πάπρικα
  • Μια πρέζα κανέλα
  • Σπόροι από ένα ρόδι

 

Dressing

 

Μέθοδος:

Φτιάξτε το dressing. Σε ένα μικρό μπολ, ενώστε μαζί με το χυμό από lime, το ελαιόλαδο και το μέλι. Αφήστε τα στο πλάι.

Τοποθετήστε τα κομμένα κρεμμύδια σε ένα μπολ με παγωμένο νερό. Αφήστε το για 5-10 λεπτά και μετά αφαιρέστε τα κρεμμύδια από το νερό και στεγνώστε τα καλά.

Προετοιμάστε μια μεγάλη πιατέλα σερβιρίσματος. Ρίξτε την μισή ποσότητα από τα ψιλοκομμένα φύλλα δυόσμου στη πιατέλα και μετά βάλτε τις φέτες πορτοκαλιού και τα κρεμμύδια από πάνω. Πασπαλίστε με αλάτι, γλυκιά πάπρικα και κανέλα. Τώρα απλώστε τους σπόρους ροδιού ως topping.

Ρίξτε το dressing πάνω από τη σαλάτα και βάλτε ως topping φρέσκα φύλλα δυόσμου.

Αφήστε το 5 λεπτά περίπου και μετά σερβίρετε.

Καλή απόλαυση.

Συνταγή: https://www.themediterraneandish.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post