Εύκολη σαλάτα με λαχανάκια Βρυξελλών
Μπορείτε να τη συνδυάσετε με μήλα, αμύγδαλα και αποξηραμένα κεράσια και να γίνει ένα αγαπημένο συνοδευτικό πιάτο.
Υλικά
Για τη σαλάτα
- 450 γρ. λαχανάκια Βρυξελλών, αρκετά για 4 κούπες τριμμένα
- 1 ½ κούπες τραγανά πράσινα λαχανικά, προαιρετικά
- 1 μεγάλο τραγανό κόκκινο μήλο
- ½ κούπας αποξηραμένα κεράσια (ή άλλο αποξηραμένο φρούτο της αρεσκείας σας)
- ½ κούπας αμύγδαλα
- ¼ κ.γ. ανθό αλατιού
- 1 δόση dressing από μουστάρδα Dijon (δείτε παρακάτω)
- Τυρί φέτα, τριμμένο, προαιρετικά
Εκτέλεση
Τρίψτε τα λαχανάκια Βρυξελλών: χρησιμοποιήστε ένα μπλέντερ με λεπίδα ή ένα ειδικό εξάρτημα για να κόψετε τα λαχανάκια Βρυξελλών σε φέτες.
Προετοιμάστε τα λαχανικά: Ψιλοκόψτε τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά. Κόψτε το μήλο σε κύβους.
Ετοιμάστε το dressing: σε ένα μεσαίο μπολ ενώστε την μουστάρδα Dijon, το ξύδι λευκού κρασιού, το μέλι και το αλάτι. Στη συνέχεια προσθέστε 1 κ.σ. ελαιόλαδο τη φορά μέχρι να έχετε ένα κρεμώδες αποτέλεσμα.
Ενώστε τη σαλάτα: ενώστε μαζί όλα τα υλικά της σαλάτας. Ανακατέψτε με ½ κούπας dressing (προσθέστε περισσότερο, αν θέλετε). Γαρνίρετε με τυρί φέτα, αν χρησιμοποιείτε και σερβίρετε.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment