Εύκολη σαλάτα με λαχανάκια Βρυξελλών

Μπορείτε να τη συνδυάσετε με μήλα, αμύγδαλα και αποξηραμένα κεράσια και να γίνει ένα αγαπημένο συνοδευτικό πιάτο.

Υλικά

Για τη σαλάτα

  • 450 γρ. λαχανάκια Βρυξελλών, αρκετά για 4 κούπες τριμμένα
  • 1 ½ κούπες τραγανά πράσινα λαχανικά, προαιρετικά
  • 1 μεγάλο τραγανό κόκκινο μήλο
  • ½ κούπας αποξηραμένα κεράσια (ή άλλο αποξηραμένο φρούτο της αρεσκείας σας)
  • ½ κούπας αμύγδαλα
  • ¼ κ.γ. ανθό αλατιού
  • 1 δόση dressing από μουστάρδα Dijon (δείτε παρακάτω)
  • Τυρί φέτα, τριμμένο, προαιρετικά

Εκτέλεση

Τρίψτε τα λαχανάκια Βρυξελλών: χρησιμοποιήστε ένα μπλέντερ με λεπίδα ή ένα ειδικό εξάρτημα για να κόψετε τα λαχανάκια Βρυξελλών σε φέτες.

Προετοιμάστε τα λαχανικά: Ψιλοκόψτε τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά. Κόψτε το μήλο σε κύβους.

Ετοιμάστε το dressing: σε ένα μεσαίο μπολ ενώστε την μουστάρδα Dijon, το ξύδι λευκού κρασιού, το μέλι και το αλάτι. Στη συνέχεια προσθέστε 1 κ.σ. ελαιόλαδο τη φορά μέχρι να έχετε ένα κρεμώδες αποτέλεσμα.

Ενώστε τη σαλάτα: ενώστε μαζί όλα τα υλικά της σαλάτας. Ανακατέψτε με ½ κούπας dressing (προσθέστε περισσότερο, αν θέλετε). Γαρνίρετε με τυρί φέτα, αν χρησιμοποιείτε και σερβίρετε.

Καλή απόλαυση!

Πηγή: https://www.acouplecooks.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by hCaptcha and the hCaptcha Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post