Εύκολη σαλάτα με μπρόκολο
Ταιριάζει μοναδικά με τα μανιτάρια, την Παρμεζάνα και το vinegrette dressing.
Υλικά
- 604 γρ. μπρόκολο
- ¼ μικρό κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
- 112 γρ. baby bella μανιταρια
- 1 κ.σ. ξύδι λευκού κρασιού
- ½ κ.σ. μουστάρδα Dijon
- 1 κ.γ. βιολογικό μέλι ελάτου
- ½ κ.γ. ανθό αλατιού
- 3 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- 4 μεγάλα ματσάκια άνηθο
- ¼ κούπας τυρί Παρμεζάνα, τριμμένο
- Ξύσμα λεμονιού, προαιρετικά
Υλικά
Βράστε αλατισμένο νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Ψιλοκόψτε το μπρόκολο σε μπουκετάκια και αφήστε τα κοτσάνια μακριά.
Μόλις το νερό βράζε, προσθέστε μέσα το μπρόκολο και μαγειρέψτε για 2 λεπτά. Αφαιρέστε το και βάλτε το σε παγωμένο νερό για 1 λεπτό ή μέχρι να κρυώσει. Στεγνώστε τα μπουκετάκια
Την ίδια ώρα κόψτε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες. Κάντε το ίδιο και με τα μανιτάρια.
Σε ένα μεσαίο μπολ ενώστε ξύδι λευκού κρασιού, μουστάρδα Dijon, μέλι και ανθό αλατιού. Σιγά σιγά προσθέστε το ελαιόλαδο, 1 κ.σ. τη φορά.
Σε ένα μεγάλο μπολ ενώστε το μπρόκολο, το κόκκινο κρεμμύδι, τα ωμά μανιτάρια, τον άνηθο, την παρμεζάνα και τη σως βινεγκρέτ. Αν θέλετε γαρνίρετε με ξύσμα λεμονιού. Η γεύση είναι καλύτερη φρέσκια αλλά μπορείτε και να βάλετε τη σαλάτα στο ψυγείο για επόμενη φορά.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment