Σαλάτα με αγγούρια, ροδάκινα και βότανα

Υλικά

Βινεγκρέτ

  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • Ανθός αλατιού
  • 1 λεμόνι
  • 2 κ.σ. ξύδι λευκού κρασιού

Σαλάτα

  • 900 γρ. αγγούρια, κομμένα σε χοντρές φέτες
  • Ανθός αλατιού
  • 900 γρ. ροδάκινα, σε φέτες πάχους 1,5 εκ.
  • 112 γρ. τυρί φέτα, τριμμένη
  • Φρέσκο τριμμένο μαύρο πιπέρι
  • Χούφτα φύλλα βασιλικού, σπασμένα αν είναι μεγάλα
  • Χούφτα φύλλα δυόσμου, σπασμένα αν είναι μεγάλα
  • 1 λεμόνι, κομμένο στην μέση

 

Εκτέλεση

Βινεγκρέτ

Τοποθετείστε το κρεμμύδι σε ένα μικρό μπολ και προσθέστε μια δόση αλάτι. Πάρτε το ξύσμα από το λεμόνι και προσθέστε το σε ένα μπολ. Κόψτε το λεμόνι στην μέση και στύψτε το. Προσθέστε ξύδι και ανακατέψτε. Αφήστε το να σταθεί για 10 λεπτά.

Σαλάτα

Τοποθετείστε τα αγγούρια σε ένα μεσαίο μπολ και γαρνίρετε με αλάτι. Ρίξτε μισή βινεγκρέτ από πάνω και ανακατέψτε απαλά.

Τοποθετείστε τα ροδάκινα σε μια πιατέλα σερβιρίσματος και γαρνίρετε με αλάτι. Ρίξτε την υπόλοιπη βινεγκρέτ και ανακατέψτε με τα χέρια σας.

Προσθέστε τα αγγούρια στη βινεγκρέτ και ανακατέψτε ξανά μέχρι να ενωθούν. Προσθέστε τη φέτα και γαρνίρετε με αλάτι και πιπέρι.

Πάνω από τη σαλάτα βάλτε το βασιλικό και τον δυόσμο και στύψτε ένα λεμόνι.

Καλή απόλαυση!

Πηγή: https://www.bonappetit.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post