salad ·
Σαλάτα με αγγούρι και αβοκάντο
Φτιάχνεται με τραγανό αγγούρι και κρεμώδες αβοκάντο. Αυτά τα δύο ενώνονται υπέροχα με ένα dressing από ξύδι βαλσάμικο.
Υλικά (για 4 μερίδες)
- 3 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο
- 2 μικρές – μεσαίες σκελίδες σκόρδου, πολτοποιημένες
- Ανθός αλατιού και φρέσκο τριμμένο μαύρο πιπέρι, για τη γεύση
- 1 ώριμο αβοκάντο, χωρίς κουκούτσι σε φέτες ή κύβους
- 4 μικρά αγγούρια ή 2 μεγάλα αγγούρια, σε λεπτές φέτες
- Προαιρετικά toppings: 1 – 2 κούπες ρόκα, ½ κούπας ντοματίνια κομμένα στην μέση και / ή 1 – 2 ραπανάκια, ψιλοκομμένα
Εκτέλεση
Σε ένα μεσαίο μπολ ενώστε το ελαιόλαδο, το ξύδι και το σκόρδο. Ανακατέψτε καλά και αλατοπιπερώστε.
Προσθέστε το αβοκάντο και τα αγγούρια στο μπολ και ανακατέψτε. Προσθέστε περισσότερο αλάτι ή πιπέρι, αν είναι απαραίτητο. Σερβίρετε αμέσως.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment