Σαλάτα με αγγούρι και αβοκάντο
Ο χυμός από lime μαζί με τα φρέσκα μυρωδικά δίνει υπέροχη γεύση σε μια τραγανή και κρεμώδη σαλάτα που μπορεί να συνοδεύσει τα αγαπημένα σας πιάτα.
Υλικά:
- 1 μεσαίο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές ροδέλες
- 3 κ.σ. φρέσκος χυμός lime
- 3 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. ψιλοκομμένος δυόσμος
- 1 κ.σ. ψιλοκομμένος βασιλικός
- ½ κ.γ. ανθός αλατιού
- 1 αγγούρι, ξεφλουδισμένο και λεπτοκομμένο
- 1 ώριμο αβοκάντο, κομμένο στην μέση, χωρίς κουκούτσι
Μέθοδος:
Σε ένα μεγάλο μπολ ενώστε τα δαχτυλίδια κρεμμυδιού με χυμό από lime. Αφήστε το μέχρι να μαλακώσουν, για 10 λεπτά. Προσθέστε λάδυ, δυόσμο, βασιλικό και αλάτι. Προσθέστε το αγγούδι και ανακατέψτε. Αφήστε το αγγούρι να μαριναριστεί στο dressing, ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσει, για 10 λεπτά.
Χρησιμοποιώντας μια κουτάλα, μεταφέρετε το αγγούρι στην πιατέλα. Γαρνίρετε με αβοκάντο και πασπαλίζετε το dressing πάνω στη σαλάτα. Σερβίρετε άμεσα.
Συνταγή: http://www.eatingwell.com/
Leave a comment