Τραγανή σαλάτα με φασολάκια, κινόα και καρότο
Τότε, δε θα έχετε μόνο μια γρήγορη σαλάτα αλλά και την ευκαιρία να την απολαύσετε ζεστή. Αν τελικά δεν τα προλάβετε, θα την απολαύστε κρύα που και πάλι είναι υπέροχη.
Υλικά (4 μερίδες):
- 450 γρ. πράσινα και κίτρινα φασολάκια, καθαρισμένα
- 2 κούπες κινόα
- 8 καρότα, λεπτοκομμένα
- 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- ½ κούπα σταφίδες
- 1 κούπα ψητά φουντούκια, ψιλοκομμένα ή κομμένα στην μέση
- ½ κούπα μούρα της επιλογής σας
Dressing:
- 4 κ.σ. μουστάρδα Dijon
- 3 κ.σ. βιολογικό μέλι ελάτου
- Χυμός από 1 μεσαίο λεμόνι
- 3 κ.σ. ξύδι μήλου
- 4 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- Ανθός αλατιού και μαύρο πιπέρι
Μέθοδος:
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμός. Κόψτε τις άκρες από τα φασόλια και βάλτε τα σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό που βράζει και μια πρέζα αλατιού. Αφαιρέστε το μετά από ένα λεπτό.
Βάλτε το νερό πάλι στη ζέστη. Ξεπλύνετε την κινόα και μετά προσθέστε την στο νερό. Αφήστε το να βράσει για 15 λεπτά ή μέχρι να δείτε την κινόα έτοιμη.
Την ίδια ώρα, κόψτε τα κομματάκια του καρότου και βάλτε τα σε ένα μικρό μπολ. Ρίξτε 2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και ανακατέψτε καλά μέχρι να είναι καλυμμένα με λάδι. Απλώστε τα ομοιόμορφα σε ένα φύλλο ψησίματος και μετά σε ένα ταψί.
Πασπαλίστε λίγο ανθό αλατιού και ψήστε τα για 7-8 λεπτά (εξαρτάται από το πόσο λεπτοκομμένα είναι). Έχετε το νου σας στον φούρνο ώστε να μην καούν. Αφαιρέστε τα όταν δείτε ότι είναι έτοιμα.
Τώρα ήρθε η ώρα για το dressing. Ενώστε μαζί την μουστάρδα και το μέλι. Προσθέστε τον χυμό λεμονιού, το ξύδι και το ελαιόλαδο και ανακατέψτε για 30 δευτερόλεπτα. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι, ανάλογα με την προτίμησή σας.
Ενώστε: Προσθέστε τα φασολάκια, την κινόα, τα ψητά καρότα, το κρεμμύδι και τις σταφίδες σε ένα μεγάλο μπολ σαλάτας. Περιχύστε από πάνω το dressing και ανακατέψτε χρησιμοποιόντας τα χέρια σας μέχρι όλα να είναι καλά ανακατεμένα. Γαρνίρετε με ψητά φουντούκια και μούρα και σερβίρετε άμεσα.
Καλή απόλαυση.
Συνταγή: https://greenkitchenstories.com/
Leave a comment