Τραγανή σαλάτα με παντζάρια και μοτσαρέλα

Υλικά:

  • 680 γρ. μεσαία παντζάρια, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε στρογγυλές φέτες
  • 3 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 αγγούρι, ψιλοκομμένο
  • 10 ραπανάκια, λεπτοκομμένα
  • 6 κούπες ρόκα
  • 3 κ.σ. ξύδι από κόκκινο κρασί
  • 226 γρ. φρέσκια μοτσαρέλα
  • Ανθό αλατιού και πιπέρι

Μέθοδος:

Προθερμαίνετε τον φούρνος τους 232 βαθμούς.

Σε ένα μεσαίο μπολ ενώνετε τα παντζάρια με 2 κουταλιές της σούπας λάδι και ¼ κ.γ. αλάτι. Τοποθετείστε τα σε μια στρώση πάνω σε δύο φύλλα ψησίματος. Ψήστε για 20 – 25 λεπτά ή μέχρι να έχουν ένα καφέ – χρυσαφένιο χρώμα και να είναι τραγανά. Αφήστε τα να κρυώσουν.

Σε ένα μεγάλο μπολ, ενώστε τα παντζάρια με το αγγούρι, τα ραπανάκια, τη ρόκα, το ξύδι και το υπόλοιπο 1 κ.σ. ελαιόλαδο καθώς και ½ κ.γ. αλάτι και πιπέρι. Χωρίστε τη σαλάτα σε πιάτα και γαρνίρετε με μοτσαρέλα.

Συνταγή: https://www.goodhousekeeping.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post