Τραγανή σαλάτα με παντζάρια και μοτσαρέλα
Υλικά:
- 680 γρ. μεσαία παντζάρια, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε στρογγυλές φέτες
- 3 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1 αγγούρι, ψιλοκομμένο
- 10 ραπανάκια, λεπτοκομμένα
- 6 κούπες ρόκα
- 3 κ.σ. ξύδι από κόκκινο κρασί
- 226 γρ. φρέσκια μοτσαρέλα
- Ανθό αλατιού και πιπέρι
Μέθοδος:
Προθερμαίνετε τον φούρνος τους 232 βαθμούς.
Σε ένα μεσαίο μπολ ενώνετε τα παντζάρια με 2 κουταλιές της σούπας λάδι και ¼ κ.γ. αλάτι. Τοποθετείστε τα σε μια στρώση πάνω σε δύο φύλλα ψησίματος. Ψήστε για 20 – 25 λεπτά ή μέχρι να έχουν ένα καφέ – χρυσαφένιο χρώμα και να είναι τραγανά. Αφήστε τα να κρυώσουν.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ενώστε τα παντζάρια με το αγγούρι, τα ραπανάκια, τη ρόκα, το ξύδι και το υπόλοιπο 1 κ.σ. ελαιόλαδο καθώς και ½ κ.γ. αλάτι και πιπέρι. Χωρίστε τη σαλάτα σε πιάτα και γαρνίρετε με μοτσαρέλα.
Συνταγή: https://www.goodhousekeeping.com/
Leave a comment