Κρεμώδης σαλάτα με kale και παπαρουνόσπορο
Μπορείτε να την απολαύσετε ως ένα δροσερό συνοδευτικό ή ως ένα κυρίως light γεύμα.
Υλικά (6 μερίδες):
- ¼ κούπα μαγιονέζα
- 2 κ.σ. ξύδι μηλίτη
- 1 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. παπαρουνόσπορος
- 1 κ.γ. βιολογικό μέλι ελάτου
- ¼ κ.γ. ανθός αλατιού
- ¼ κ.γ. φρέσκο τριμμένο πιπέρι
- 4 κούπες ψιλοκομμένο kale, με τις ρίζες να έχουν αφαιρεθεί
- 2 κούπες καθαρισμένο μπρόκολο κομμένο σε στικς
- 2 κούπες λαχανάκια Βρυξελλών, καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
- ½ κούπα ραδίκιο, σε φέτες
- 3 κ.σ. αποξηραμένα κράνια
- 3 κ.σ. ψητός πασατέμπος
Μέθοδος:
Παίρνετε ένα μεγάλο μπολ και βάζετε μέσα τη μαγιονέζα, το ξύδι, το ελαιόλαδο, τον παπαρουνόσπορο, το μέλι, τον ανθό και το πιπέρι.
Στη συνέχεια, προσθέτετε το kale, το μπρόκολο, τα λαχανάκια Βρυξελλών, το ραδίκιο, τα κράνια και τα πασατέμπος. Ανακατέψτε καλά μέχρι όλη η σαλάτα να έχει καλυφθεί από το dressing.
Καλή απόλαυση!
Συνταγή: http://www.eatingwell.com/
Leave a comment