Σαλάτα με ρεβίθια και κάρι
Είναι υγιεινές και απίστευτα εθιστικές. Αν αγαπάτε το curry, θα αγαπήσετε και αυτή την vegan σαλάτα.
Υλικά (4 – 6 μερίδες)
- 3 κούπες ρεβίθια, μαγειρεμένα
- 2 – 3 καρότα (περίπου 1 κούπα), σε κομμάτια
- 3 – 4 πράσινα κρεμμύδια (περίπου 1 κούπα), σε φέτες
- ½ κούπα σταφίδες ή ψιλοκομμένοι χουρμάδες
- ½ κούπα κάσιους (κατά προτίμηση ωμά)
- ½ - 2/3 κούπα χούμους ή ταχίνι
- Χυμός από 1 λεμόνι
- 1 κ.σ. σκόνη κάρι
- ¾ κ.γ. σκόνη σκόρδου
- Ανθός αλατιού και φρέσκο τριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Dressing με κάρι: σε ένα μικρό μπολ ενώστε το χούμους ή το ταχίνι με το κάρι, τη σκόνη σκόρδου και μια γενναιόδωρη δόση αλάτι. Ανακατέψτε. Αφήστε στην άκρη.
Πολτοποιήστε τα ρεβίθια: σε ένα μεσαίο μπολ προσθέστε τα ρεβίθια και πατήστε τα με ένα πιρούνι.
Ενώστε: προσθέστε τα καρότα, τα πράσινα κρεμμύδια, τις σταφίδες, τα κάσιους και περιχύστε το dressing από πάνω μαζί με μια γενναιόδωρη δόση λεμονιού. Ανακατέψτε καλά. Δοκιμάστε και προσθέστε περισσότερη γεύση με αλάτι και πιπέρι.
Σερβίρισμα: Σερβίρετε όπως είναι ή με πιπεριές κέρατο, φυλλώδη πράσινα λαχανικά ή κράκερ.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment