arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Σαλάτες

Σαλάτα με ψητά παντζάρια και cranberries


Αυτή η υγιεινή και γευστική συνοδευτική σαλάτα θα αποτελέσει ένα υπέροχο πιάτο στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι.
Σαλάτα με ψητά παντζάρια και cranberries

Σαλάτες

Σαλάτα με ψητά παντζάρια και cranberries


Σαλάτα με ψητά παντζάρια και cranberries

Ακόμα και τα παιδιά, την αγαπούν. Σερβίρετε μόνο του ή πάνω σε πράσινα λαχανικά.

Υλικά

  • 5 μεσαία φρέσκα παντζάρια
  • 1 μεσαίο αχλάδι, ψιλοκομμένο
  • ¼ κούπα αποξηραμένα cranberries
  • 2 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο
  • 2 κ.σ. χυμό cranberry
  • 1 κ.σ. χυμό πορτοκαλιού
  • ¼ κ.γ. ανθό αλατιού
  • 80 γρ. κατσικίσιο τυρί, τριμμένο
  • ¼ κούπας αμύγδαλα, σε φέτες
  • 2 κ.σ. φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • Φρέσκια ρόκα ή μείγμα πράσινων λαχανικών (προαιρετικά)

 

Εκτέλεση

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς. Τρίψτε τα παντζάρια και κόψτε την κορυφή τους κατά 1 εκ. Τυλίξτε σε αλουμινόχαρτο και τοποθετείστε σε μια λαδόκολλα (πάνω σε ταψί). Ψήστε μέχρι να είναι τρυφερά, για 45 – 50 λεπτά. Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο. Αφήστε τα να κρυώσουν. Κόψτε τα σε τετράγωνα κομμάτια 1,5 εκ. Μεταφέρετε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε τα αχλάδια και τα cranberries.

Σε ένα μικρό μπολ, ενώστε το λάδι, το ξύδι, τα cranberries, τον χυμό λεμονιού και το αλάτι. Πασπαλίστε πάνω από το μείγμα παντζαριών. Βάλτε στο ψυγείο, με κάλυμμα και αφήστε το εκεί όλο το βράδυ. Αφαιρέστε από το ψυγείο 20 λεπτά πριν το σερβίρισμα. Ανακατέψτε. Γαρνίρετε με κατσικίσιο τυρί, αμύγδαλα και μαϊντανό. Αν θέλετε, σερβίρετε με ρόκα.

Καλή απόλαυση!

Πηγή: https://www.tasteofhome.com/

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.