Σαλάτα με ψητά παντζάρια και cranberries

Ακόμα και τα παιδιά, την αγαπούν. Σερβίρετε μόνο του ή πάνω σε πράσινα λαχανικά.

Υλικά

  • 5 μεσαία φρέσκα παντζάρια
  • 1 μεσαίο αχλάδι, ψιλοκομμένο
  • ¼ κούπα αποξηραμένα cranberries
  • 2 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο
  • 2 κ.σ. χυμό cranberry
  • 1 κ.σ. χυμό πορτοκαλιού
  • ¼ κ.γ. ανθό αλατιού
  • 80 γρ. κατσικίσιο τυρί, τριμμένο
  • ¼ κούπας αμύγδαλα, σε φέτες
  • 2 κ.σ. φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • Φρέσκια ρόκα ή μείγμα πράσινων λαχανικών (προαιρετικά)

 

Εκτέλεση

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς. Τρίψτε τα παντζάρια και κόψτε την κορυφή τους κατά 1 εκ. Τυλίξτε σε αλουμινόχαρτο και τοποθετείστε σε μια λαδόκολλα (πάνω σε ταψί). Ψήστε μέχρι να είναι τρυφερά, για 45 – 50 λεπτά. Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο. Αφήστε τα να κρυώσουν. Κόψτε τα σε τετράγωνα κομμάτια 1,5 εκ. Μεταφέρετε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε τα αχλάδια και τα cranberries.

Σε ένα μικρό μπολ, ενώστε το λάδι, το ξύδι, τα cranberries, τον χυμό λεμονιού και το αλάτι. Πασπαλίστε πάνω από το μείγμα παντζαριών. Βάλτε στο ψυγείο, με κάλυμμα και αφήστε το εκεί όλο το βράδυ. Αφαιρέστε από το ψυγείο 20 λεπτά πριν το σερβίρισμα. Ανακατέψτε. Γαρνίρετε με κατσικίσιο τυρί, αμύγδαλα και μαϊντανό. Αν θέλετε, σερβίρετε με ρόκα.

Καλή απόλαυση!

Πηγή: https://www.tasteofhome.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by hCaptcha and the hCaptcha Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post