Πολύχρωμη σαλάτα με κινόα

Υλικά

  • 2 κούπες νερό
  • 1 κούπα κινόα, ξεπλυμένη
  • 2 κούπες φρέσκο baby σπανάκι, σε λεπτές φέτες
  • 1 κούπα ντοματίνια, κομμένα στην μέση
  • 1 μεσαίο αγγούρι, ψιλοκομμένο
  • 1 μεσαία γλυκιά πορτοκαλί πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • 1 μεσαία γλυκιά κίτρινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • 2 πράσινα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

 

Dressing:

 

Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράστε νερό. Προσθέστε την κινόα. Χαμηλώστε τη φωτιά. Σιγοβράστε, με καλυμμένη την κατσαρόλα μέχρι να απορροφηθεί το υγρό, για 12 – 15 λεπτά. Αφαιρέστε από τη φωτιά και ανακατέψτε με ένα πιρούνι. Μεταφέρετε σε ένα μεγάλο μπολ και αφήστε την να κρυώσει.

Προσθέστε το σπανάκι, τα ντοματίνια, το αγγούρι, τις πιπεριές και τα πράσινα κρεμμύδια. Σε ένα μικρό μπολ ενώστε τα υλικά για το dressing. Πασπαλίστε πάνω από το μείγμα με την κινόα και ανακατέψτε. Βάλτε τη σαλάτα στο ψυγείο μέχρι να σερβίρετε.

Καλή απόλαυση!

Συνταγή: https://www.tasteofhome.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post