Πολύχρωμη σαλάτα με κινόα
Υλικά
- 2 κούπες νερό
- 1 κούπα κινόα, ξεπλυμένη
- 2 κούπες φρέσκο baby σπανάκι, σε λεπτές φέτες
- 1 κούπα ντοματίνια, κομμένα στην μέση
- 1 μεσαίο αγγούρι, ψιλοκομμένο
- 1 μεσαία γλυκιά πορτοκαλί πιπεριά, ψιλοκομμένη
- 1 μεσαία γλυκιά κίτρινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
- 2 πράσινα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
Dressing:
- 3 κ.σ. χυμός λεμονιού
- 2 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- 4 κ.γ. βιολογικό μέλι ελάτου
- 1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
- 2 κ.γ. τζίντζερ, τριμμένο
- ¼ κ.γ. ανθό αλατιού
Εκτέλεση
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράστε νερό. Προσθέστε την κινόα. Χαμηλώστε τη φωτιά. Σιγοβράστε, με καλυμμένη την κατσαρόλα μέχρι να απορροφηθεί το υγρό, για 12 – 15 λεπτά. Αφαιρέστε από τη φωτιά και ανακατέψτε με ένα πιρούνι. Μεταφέρετε σε ένα μεγάλο μπολ και αφήστε την να κρυώσει.
Προσθέστε το σπανάκι, τα ντοματίνια, το αγγούρι, τις πιπεριές και τα πράσινα κρεμμύδια. Σε ένα μικρό μπολ ενώστε τα υλικά για το dressing. Πασπαλίστε πάνω από το μείγμα με την κινόα και ανακατέψτε. Βάλτε τη σαλάτα στο ψυγείο μέχρι να σερβίρετε.
Καλή απόλαυση!
Συνταγή: https://www.tasteofhome.com/
Leave a comment