Κλασική σαλάτα με καλαμπόκι
Μια κλασική σαλάτα για BBQ και πικνίκ.
Υλικά
- 6 καλαμπόκια (περίπου 5 κούπες)
- 1 κούπα ντοματίνια
- ½ κούπας κόκκινο κρεμμύδι, σε κομμάτια
- 1/3 κούπας φρέσκο βασιλικό, χοντροκομμένο
- 2 κ.σ. μηλόξυδο
- 2 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- ¼ κ.γ. σκόνη σκόρδου
- ¼ κ.γ. σκόνη τσίλι
- ½ κ.γ. ανθό αλατιού
- Φρέσκο τριμμένο μαύρο πιπέρι
- Τυρί φέτα, τριμμένο
Εκτέλεση
Βράστε νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα.
Μόλις το νερό βράζει, τοποθετείστε το καλαμπόκι μέσα. Βράστε με καλυμμένο καπάκι για 4 λεπτά, μέχρι το καλομπόκι να έχει έντονο κίτρινο χρώμα. Αφήστε το κάτω από κρύο νερό να τρέχει, μέχρι να κρυώσουν αρκετά ώστε να μπορείτε να τα πιάσετε.
Τοποθετείστε μια λαδόκολλα και εκεί με ένα μαχαίρι, καθαρίστε το καλαμπόκι.
Την ίδια ώρα, κόψτε τα ντοματίνια. Ψιλοκόψτε το κόκκινο κρεμμύωι και τον βασιλικό.
Σε ένα μεγάλο μπολ ενώστε μαζί τα λαχανικά, το μηλόξυδο, το ελαιόλαδο, τη σκόνη σκόρδου, τη σκόνη τσίλι., το αλάτι και το φρέσκο πιπέρι. Αν θέλετε, γαρνίρετε με τυρί φέτα. Μπορείτε να φυλάξετε τη σαλάτα στο ψυγείο για έως και 3 ημέρες.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment