Σαλάτα με εσπεριδοειδή και dressing από chia
Επιπλέον οι σπόροι chia θα δώσουν μια πιο κρεμώδη υφή στο dressing.
Υλικά
- 2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. λευκό ξύδι
- 1 κ.σ. οργανικό μέλι Ελάτου
- ¼ κ.γ. σπόροι σέλινου
- ¼ κ.γ. σπόροι Chia
- ¼ κ.γ. ανθό αλατιού
- ⅛ κ.γ. πιπέρι
- 4 πορτοκάλια
- 1 κόκκινο ή ρόζ grapefruit
- 2 κούπες ρόκα
Οδηγίες
Συνδυάστε λάδι, ξύδι, μέλι, σπόρους σέλινου, σπόρους Chia, αλάτι και πιπέρι σε ένα βάζο με σφιχτό καπάκι. Κλείστε και ανακινήστε για να τα ανακατέψετε. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόψτε τα κοτσάνια του φρούτου και αφαιρέστε τις φλούδες και το λευκό πυρήνα. Κόψτε το φρούτο σε κομματάκια.
Τοποθετήστε τη ρόκα σε ένα μπόλ. Ρίξτε στην κορυφή τα κομμάτια του πορτοκαλιού. Ανακινήστε το dressing και περιχύστε πάνω από τη σαλάτα. Σερβίρετε αμέσως.
Συνταγή: http://www.eatingwell.com/
Leave a comment