Σαλάτα εσπεριδοειδών με μάραθο και αβοκάντο
Για την προετοιμασία της τεμαχίστε σε φέτες ψιλοκόψτε και ψήστε τον μάραθο, και χτυπήστε ελαφρά το dressing. Μπορείτε να το ετοιμάσετε μέχρι και μια μέρα νωρίτερα.
Υλικά
- 1 βολβό μάραθου, κομμένο σε φέτες και ψημένο
- 1 βολβό μάραθου, ψιλοκομμένο
- 5 φύλλα ραδίκιο, κομμένα
- 1 πορτοκάλι μικρού μεγέθους κομμένο σε φέτες
- 1 μικρό γκρέιπφρουτ, κομμένο σε φέτες
- 1 αβοκάντο, κομμένο σε φέτες
- 2 κ.σ. κουκουνάρι
- ¼ της κούπας τριμμένο τυρί πεκορίνο
- ¼ της κούπας φρέσκα φύλλα μέντας
- Ανθός αλατιού και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Dressing λεμονιού
- ¼ της κούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές χυμό λεμονιού
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- ½ κ.γ. μουστάρδα Dijon
- ¼ κ.γ. ανθός αλατιού
Εκτέλεση
Προετοιμασία dressing: Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε ελαφρά το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, τη σκελίδα σκόρδου και τη μουστάρδα Dijon.
Σε ένα μεσαίο μπολ, βάλτε τις φέτες μάραθου και μικρή ποσότητα dressing.
Ετοιμάστε τη σαλάτα σε μια πιατέλα, τοποθετώντας στο μισό της πιατέλας τον ψημένο και τον ωμό μάραθο, το ραδίκιο και τα μισά εσπεριδοειδή. Περιχύνετε με μερικές κουταλιές dressing και πασπαλίζετε με αλάτι. Τοποθετήστε τον υπόλοιπο μάραθο και όσα εσπεριδοειδή έχουν μείνει στη σαλάτα. Προσθέστε το αβοκάντο, το κουκουνάρι, το πεκορίνο και τη μέντα. Προσθέστε το υπόλοιπο dressing, πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι και σερβίρετε.
Leave a comment