Σαλάτα εσπεριδοειδών με μάραθο και αβοκάντο

Για την προετοιμασία της τεμαχίστε σε φέτες ψιλοκόψτε και ψήστε τον μάραθο, και χτυπήστε ελαφρά το dressing. Μπορείτε να το ετοιμάσετε μέχρι και μια μέρα νωρίτερα.

 

Υλικά

  • 1 βολβό μάραθου, κομμένο σε φέτες και ψημένο
  • 1 βολβό μάραθου, ψιλοκομμένο
  • 5 φύλλα ραδίκιο, κομμένα
  • 1 πορτοκάλι μικρού μεγέθους κομμένο σε φέτες
  • 1 μικρό γκρέιπφρουτ, κομμένο σε φέτες
  • 1 αβοκάντο, κομμένο σε φέτες
  • 2 κ.σ. κουκουνάρι
  • ¼ της κούπας τριμμένο τυρί πεκορίνο
  • ¼ της κούπας φρέσκα φύλλα μέντας
  • Ανθός αλατιού και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

 

Dressing λεμονιού

 

Εκτέλεση

Προετοιμασία dressing: Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε ελαφρά το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, τη σκελίδα σκόρδου και τη μουστάρδα Dijon.

Σε ένα μεσαίο μπολ, βάλτε τις φέτες μάραθου και μικρή ποσότητα dressing.

Ετοιμάστε τη σαλάτα σε μια πιατέλα, τοποθετώντας στο μισό της πιατέλας τον ψημένο και τον ωμό μάραθο, το ραδίκιο και τα μισά εσπεριδοειδή. Περιχύνετε με μερικές κουταλιές dressing και πασπαλίζετε με αλάτι. Τοποθετήστε τον υπόλοιπο μάραθο και όσα εσπεριδοειδή έχουν μείνει στη σαλάτα. Προσθέστε το αβοκάντο, το κουκουνάρι, το πεκορίνο και τη μέντα. Προσθέστε το υπόλοιπο dressing, πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι και σερβίρετε.

Πηγή: https://www.loveandlemons.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post