arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Σαλάτες

Σαλάτα με ρεβίθια, ντομάτα, και πέστο ρόκας


Δεν υπάρχει τίποτα σαν την γεύση και τη σύσταση μιας τέλειας ώριμης ντομάτας.
Σαλάτα με ρεβίθια, ντομάτα, και πέστο ρόκας

Σαλάτες

Σαλάτα με ρεβίθια, ντομάτα, και πέστο ρόκας


Σαλάτα με ρεβίθια, ντομάτα, και πέστο ρόκας

Εδώ, συνδυάζεται με ψωμί και πέστο ρόκας.

Υλικά

Βάση σαλάτας

  • 1 ½ κούπας κομμάτια ψωμιού
  • 2 ντομάτες

Πέστο

Ρεβίθια

  • 1 κούπα μαγειρεμένα ρεβίθια, ξεπλυμένα και στραγγισμένα
  • 2 κ.γ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδου, πολτοποιημένη
  • Πρέζα ανθό αλατιού

 

Εκτέλεση

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 205 βαθμούς C. Τοποθετείστε κομμάτια ψωμιού σε ένα ταψί και βάλτε τα στον φούρνο. Μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσουν για περίπου 15 λεπτά. Κόψτε τις ντομάτες σε κομμάτια 2,5 εκ. Τοποθετείστε ένα μπολ και στη συνέχεια στην άκρη.

Σε ένα μπλέντερ ενώστε όλα τα υλικά για το πέστο. Χτυπήστε μέχρι να ενωθούν καλά, προσθέτοντας λίγο περισσότερο ελαιόλαδο και νερό αν χρειάζεται. Κρατήστε 1/3 κούπας πέστο και αποθηκεύστε το άλλο για άλλο γεύμα.

Ζεστάνετε ένα τηγάνι σε μεσαία φωτιά. Προσθέστε τα ρεβίθια και το σκόρδο. Μαγειρέψτε μέχρι το σκόρδο να είναι έτοιμο και τα ρεβίθια ζεστά, για 3 – 4 λεπτά. Προσθέστε το ελαιόλαδο, στο τέλος.

Ενώστε το κρουτόν με τις ντομάτες, το πέστο και τα σκορδάτα ρεβίθια. Ανακατέψτε καλά. Δοκιμάστε και προσθέστε περισσότερο αλάτι, αν χρειάζεται.

Καλή απόλαυση!

Πηγή: https://naturallyella.com/

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.