Ταμπουλέ με ρεβίθια και δυόσμο
Για μεγαλύτερη ποικιλία, μπορείτε να προσθέσετε τυρί φέτα ή να το χρησιμοποιήσετε ως γέμιση για ντομάτες ή μανιτάρια.
Υλικά:
- 1 κούπα πλιγούρι
- 2 κούπες νερό
- 1 κούπα φρέσκο ή κατεψυγμένο αρακά
- 425 γρ. ρεβίθια, βρασμένα και στραγγισμένα
- ½ κούπα φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- ¼ κούπα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες
- 2 κ.σ. χυμός λεμονιού
- ½ κ.γ. ανθός αλατιού
- ¼ κ.γ. πιπέρι
Μέθοδος:
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ενώστε το πλιγούρι και το νερό. Βράστε το και μειώστε την θερμοκρασία. Σιγοβράστε με κλειστό καπάκι, για άλλα 10 λεπτά. Προσθέστε τον αρακά. Σκεπάστε ξανά και μαγειρέψτε μέχρι το πλιγούρι και ο αρακάς να μαλακώσουν, για περίπου 5 λεπτά.
Μεταφέρετε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά. Σερβίρετε ζεστό ή το βάζετε στο ψυγείο για να το σερβίρετε κρύο.
Συνταγή: https://www.tasteofhome.com/
Leave a comment