Σαλάτα με σέλερι (εύκολη και ανανεωτική)
Απογειώνει την γεύση αυτού του τραγανού λαχανικού γιατί συνδυάζεται με μήλα, παρμεζάνα και βινεγκρέτ.
Υλικά
- 8 κοτσάνια σέλερι (+ ½ κούπας φύλλα σέλερι)
- 1 κόκκινο μήλο
- 1 κ.σ. ξύδι λευκού κρασιού
- ½ κ.σ. μουστάρδα Dijon
- 1 κ.γ. βιολογικό μέλι Ελάτου
- ½ κ.γ. ανθό αλατιού
- 3 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- ¼ κούπας τυρί Παρμεζάνα, τριμμένο
Εκτέλεση
Κόψτε το σέλερι σε πολύ λεπτές φέτες. Αφαιρέστε τα φύλα. Στη συνέχεια, κόψτε σε λεπτές φέτες το μήλο.
Σε ένα μεσαίο μπολ ενώστε το ξύδι, τη μουστάρδα dijon, το μέλι και τον ανθό αλατιού. Σταδιακά προσθέστε και το λάδι.
Σε ένα άλλο μπολ ενώστε το σέλερι, τα φύλλα του σέλερι με το λάδι, το dressing και την παρμεζάνα. Σερβίρετε αμέσως ή βάλτε την στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment