Σαλάτα με σέλερι, χουρμάδες, αμύγδαλα και παρμεζάνα

Σαλάτα με σέλερι, χουρμάδες, αμύγδαλα και παρμεζάνα

Τραγανό σέλερι, ψητά αμύγδαλα, χουρμάδες και παρμεζάνα ενώνονται για να σας προσφέρουν μοναδική γεύση.

Υλικά (για 4 μερίδες ως συνοδευτικά πιάτα)

  • 8 μεγάλα κλωνάρια σέλερι, χωρίστε τα φύλλα αλλά κρατήστε τα, κόψτε τα κλωνάρια σε μέγεθος 1 εκ.
  • ½ κούπας ωμά αμύγδαλα
  • 4 βασιλικοί χουρμάδες, χωρίς κουκούτσι και χοντροκομμένοι
  • 3 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού
  • ¼ κ.γ. νιφάδες κόκκινου πιπεριού
  • Ανθός αλατιού, για τη γεύση
  • Φρέσκο τριμμένο μαύρο πιπέρι, για τη γεύση
  • 56 γρ. τυρί φέτα Παρμεζάνα, τριμμένο
  • ¼ κούπας έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο

 

Εκτέλεση

Τοποθετείστε το σέλερι σε ένα μπολ με παγωμένο νερό και μουλιάστε για 20 λεπτά για να τονίσετε το πόσο τραγανό θα είναι. Στραγγίστε το σέλερι και στεγνώστε το με χαρτί κουζίνας και βάλτε το σε ένα μεσαίο μπολ σερβιρίσματος.

Για να ψήσετε τα αμύγδαλα, βάλτε ένα τηγάνι σε μεσαία φωτιά και ανακατέψτε συχνά μέχρι να γίνουν τραγανά για περίπου 5 – 7 λεπτά. Μεταφέρετε σε ένα ξύλο κοπής και κόψτε με ένα μαχαίρι.

Στο μπολ με το σέλερι προσθέστε τα φύλλα σέλερι, τα ψιλοκομμένα αμύγδαλα, τους χουρμάδες, τον χυμό λεμονιού και τις νιφάδες κόκκινου πιπεριού. Γαρνίρετε με αλάτι και πιπέρι και ανακατέψτε. Προσθέστε τυρί και ελαιόλαδο και ανακατέψτε ξανά. Δοκιμάστε και προσθέστε περισσότερο αλάτι, πιπέρι και νιφάδες κόκκινου πιπεριού, ανάλογα με τη γεύση σας.

Σερβίρετε σε θερμοκρασία δωματίου ή κρύα. Αυτή η σαλάτα μπορεί να συντηρηθεί καλυμμένη στο ψυγείο για έως και 3 ημέρες.

Καλή απόλαυση!

Πηγή: https://cookieandkate.com/


Leave a Comment

Pleae note, comments must be approved before they are published