Σαλάτα ψητού κουνουπιδιού

Υλικά

  • 1 κουνουπίδι μεσαίου μεγέθους (περίπου 2 κιλά) τεμαχισμένο
  • 4 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. μηλόξυδο
  • 2 κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1/2 κούπα ωμά αμύγδαλα
  • ¼ της κούπας ξανθιά σταφίδα
  • 1/4 της κούπας αποξηραμένα cranberry
  • 1 1/2 κούπα baby ρόκα
  • Άνθος αλατιού και πιπέρι

Οδηγίες

Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς C και τοποθετήστε το ταψί του φούρνου στο κάτω τελευταίο ράφι. Σε ένα φύλλο ψησίματος, τοποθετήστε τα κομμάτια του κουνουπιδιού, 2 κουταλιές της σούπας λάδι και 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και πιπέρι. Ψήνετε μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν, για περίπου 25 λεπτά.

Παράλληλα, σε ένα μπολ, χτυπήστε ελαφρά μαζί το ξύδι, τις υπόλοιπες 2 κ.σ. λάδι, και 1 κ.σ. αλάτι και πιπέρι. Ρίξτε τα κρεμμύδια, τα αμύγδαλα, τις σταφίδες και τα cranberry. Αφήστε να ενοποιηθεί καλά το μείγμα έως ότου ψηθούν τα κουνουπίδια.

Ανακατέψτε τα ψητά κουνουπίδια με το μείγμα και στη συνέχεια προσθέστε τη ρόκα.

Καλή απόλαυση!

Συνταγή: https://www.womansday.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post