arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Σαλάτες

Σαλάτα ψητού κουνουπιδιού


Ετοιμάστε αυτό το πιάτο αφού ψήσετε και στη συνέχεια κρυώσετε το κουνουπίδι σε θερμοκρασία δωματίου.
Σαλάτα ψητού κουνουπιδιού

Σαλάτες

Σαλάτα ψητού κουνουπιδιού


Σαλάτα ψητού κουνουπιδιού

Υλικά

  • 1 κουνουπίδι μεσαίου μεγέθους (περίπου 2 κιλά) τεμαχισμένο
  • 4 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. μηλόξυδο
  • 2 κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1/2 κούπα ωμά αμύγδαλα
  • ¼ της κούπας ξανθιά σταφίδα
  • 1/4 της κούπας αποξηραμένα cranberry
  • 1 1/2 κούπα baby ρόκα
  • Άνθος αλατιού και πιπέρι

Οδηγίες

Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς C και τοποθετήστε το ταψί του φούρνου στο κάτω τελευταίο ράφι. Σε ένα φύλλο ψησίματος, τοποθετήστε τα κομμάτια του κουνουπιδιού, 2 κουταλιές της σούπας λάδι και 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και πιπέρι. Ψήνετε μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν, για περίπου 25 λεπτά.

Παράλληλα, σε ένα μπολ, χτυπήστε ελαφρά μαζί το ξύδι, τις υπόλοιπες 2 κ.σ. λάδι, και 1 κ.σ. αλάτι και πιπέρι. Ρίξτε τα κρεμμύδια, τα αμύγδαλα, τις σταφίδες και τα cranberry. Αφήστε να ενοποιηθεί καλά το μείγμα έως ότου ψηθούν τα κουνουπίδια.

Ανακατέψτε τα ψητά κουνουπίδια με το μείγμα και στη συνέχεια προσθέστε τη ρόκα.

Καλή απόλαυση!

Συνταγή: https://www.womansday.com/

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.