Σαλάτα με καρότο και ταχίνι
Μπορείτε να τη φτιάξετε εύκολα και η προσθήκη των γλυκών σταφίδων θα δώσει μια υπέροχη γεύση τα πικάντικα ρεβίθια για έναν τέλειο συνδυασμό γλυκού και αλμυρού πιάτου.
Συστατικά
Για τα πικάντικα ρεβίθια:
- 1 1/2 κούπα βρασμένα ρεβίθια, ξεπλυμένα, στραγγισμένα και στεγνωμένα
- 1 κ.σ. βιολογικό παρθένο ελαιόλαδο
- 1/4 κ.γ. κύμινο
- 1/8 κ.γ. κανέλα
- 1/8 κ.γ. κόκκινο πιπέρι
- Άνθος αλατιού και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Για το dressing
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1/4 της κούπας ταχίνι
- 1/4 της κούπας χυμό λεμονιού
- 2 κ.σ. βιολογικό παρθένο ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. βιολογικό μέλι
- 1/8 κ.γ. κόκκινο πιπέρι
- 1/2 κ.γ. άνθος αλατιού
- 2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
- Νερό για αραίωση, εάν είναι απαραίτητο
Για τη σαλάτα
- 3 κούπες τριμμένα καρότα (από 3 έως 4 καρότα μεσαίου μεγέθους)
- 1/2 μικρό κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
- 1/2 κούπα σταφίδες
- 1 κούπα φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Άνθος αλατιού και πιπέρι για γεύση
Οδηγίες
Προθερμαίνετε φούρνο στους 230 βαθμούς C. Ανακατέψτε τα ρεβίθια με το λάδι, τα μπαχαρικά, το αλάτι και το πιπέρι. Τοποθετήστε τα σε ένα προ θερμασμένο ταψί και στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν, για 15 έως 20 λεπτά. Ανακινήστε τα υλικά στο ταψί αρκετές φορές κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Αφαιρέστε τα από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν.
Συνδυάστε όλα τα συστατικά για τη σάλτσα σε ένα μπολ και χτυπήστε ελαφρά μέχρι να μαλακώσουν. (Μπορείτε να το κάνετε αυτό με το χέρι ή με ένα μπλέντερ). Προσθέστε νερό εάν η σάλτσα έχει παχύρευστη υφή. Δοκιμάστε και προσθέστε μπαχαρικά, εάν χρειάζεται.
Σε ένα μεγάλο μπολ σαλάτας, αναμείξτε τα κομμένα καρότα, το κρεμμύδι, τις σταφίδες και το μαϊντανό με το dressing. Ανακατέψτε καλά. Ρίξτε επιπλέον αλάτι και πιπέρι. Πριν από το σερβίρισμα, προσθέστε τα ρεβίθια και απολαύστε.
Πηγή: https://www.thekitchn.com/
Leave a comment