Σαλάτα με ρεβίθια, καρότο και πλιγούρι

Υλικά

  • 150 γρ. πλιγούρι, ξεπλυμένο
  • 100 γρ. καρότα
  • Ένα ματσάκια πράσινα κρεμμύδια, σε λωρίδες
  • 3 κούπες ρεβίθια, βρασμένα, ξεπλυμένα και στραγγισμένα
  • 4 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 4 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 40 γρ. φρέσκο πλατύφυλλο μαϊντανό, ψιλοκομμένο

 

Εκτέλεση

Τοποθετείστε το πλιγούρι σε μια κατσαρόλα. Ρίξτε από πάνω 400 ml από βραστό και ζεστάνετε σε μεσαία θερμοκρασία. Σιγοβράστε, χαμηλώστε τη θερμοκρασία και μαγειρέψτε απαλά για 10 – 15 λεπτά, μέχρι να είναι απαλά. Στραγγίστε και στεγνώστε κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό. Στραγγίστε και τοποθετείστε σε ένα μεγάλο μπολ.

Την ίδια ώρα, κόψτε τα καρότα σε λωρίδες. Προσθέστε τα στο μπολ μαζί με τα πράσινα κρεμμύδια και τα ρεβίθια. Ανακατέψτε καλά.

Ενώστε το λάδι με το χυμό λεμονιού και περιχύστε πάνω από τη σαλάτα. Γαρνίρετε με φύλλα μαϊντανού και σερβίρετε.

Καλή απόλαυση!

Πηγή: https://www.deliciousmagazine.co.uk/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post