arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Σαλάτες

Σαλάτα με καραμελωμένο κουνουπίδι


Μια εύκολη και γευστική σαλάτα με κουνουπίδι που ταιριάζει τέλεια με το dressing λεμονιού.
Σαλάτα με καραμελωμένο κουνουπίδι

Σαλάτες

Σαλάτα με καραμελωμένο κουνουπίδι


Σαλάτα με καραμελωμένο κουνουπίδι

Επιπλέον, οι κόκκινες πιπεριές δίνουν έξτρα γεύση στη σαλάτα.

Υλικά

Εκτέλεση

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς C. Κόψτε το κουνουπίδι σε μπουκίτσες. Ενώστε με 1 κ.σ. ελαιόλαδο και αλάτι. Τοποθετείστε σε ένα ταψί με τις κόκκινες πιπεριές. Ψήστε, γυρνώντας περιστασιακά, μέχρι να καραμελωθεί το κουνουπίδι και να ψηθούν οι πιπεριές. Αυτό χρειάζεται για περίπου 25 – 35 λεπτά. Αφαιρέστε από τον φούρνο και αφήστε να κρυώσουν λίγο. Αφαιρέστε τη φλούδα από τις πιπεριές και ψιλοκόψτε.

Ξεπλύνετε την κινόα και ενώστε με 1 κούπα νερό σε μια μεσαία κατσαρόλα. Βράστε, σιγοβράστε και μαγειρέψτε μέχρι να απορροφηθεί το νερό, για περίπου 12 – 15 λεπτά. Αφαιρέστε από τη ζέστη, καλύψτε και αφήστε να απορρηφηθεί και το υπόλοιπο νερό, για περίπου 5 λεπτά.

Ενώστε την κινόα, το κουνουπίδι και τις ψητές πιπεριές σε ένα μπολ. Προσθέστε κόλιανδρο και μαϊντανό στο μείγμα με την κινόα.

Για το dressing: ενώστε ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού και μέλι σε ένα βαζάκι. Ανακινήστε μέχρι να ενωθεί καλά. Περιχύστε πάνω από τη σαλάτα και ανακατέψτε. Δοκιμάστε και προσθέστε περισσότερο αλάτι, αν θέλετε. Προσθέστε τον κολοκυθόσπορο πριν σερβίρετε.

Καλή απόλαυση!

Πηγή: https://naturallyella.com/

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.