Σαλάτα με καραμελωμένο κουνουπίδι

Επιπλέον, οι κόκκινες πιπεριές δίνουν έξτρα γεύση στη σαλάτα.

Υλικά

Εκτέλεση

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς C. Κόψτε το κουνουπίδι σε μπουκίτσες. Ενώστε με 1 κ.σ. ελαιόλαδο και αλάτι. Τοποθετείστε σε ένα ταψί με τις κόκκινες πιπεριές. Ψήστε, γυρνώντας περιστασιακά, μέχρι να καραμελωθεί το κουνουπίδι και να ψηθούν οι πιπεριές. Αυτό χρειάζεται για περίπου 25 – 35 λεπτά. Αφαιρέστε από τον φούρνο και αφήστε να κρυώσουν λίγο. Αφαιρέστε τη φλούδα από τις πιπεριές και ψιλοκόψτε.

Ξεπλύνετε την κινόα και ενώστε με 1 κούπα νερό σε μια μεσαία κατσαρόλα. Βράστε, σιγοβράστε και μαγειρέψτε μέχρι να απορροφηθεί το νερό, για περίπου 12 – 15 λεπτά. Αφαιρέστε από τη ζέστη, καλύψτε και αφήστε να απορρηφηθεί και το υπόλοιπο νερό, για περίπου 5 λεπτά.

Ενώστε την κινόα, το κουνουπίδι και τις ψητές πιπεριές σε ένα μπολ. Προσθέστε κόλιανδρο και μαϊντανό στο μείγμα με την κινόα.

Για το dressing: ενώστε ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού και μέλι σε ένα βαζάκι. Ανακινήστε μέχρι να ενωθεί καλά. Περιχύστε πάνω από τη σαλάτα και ανακατέψτε. Δοκιμάστε και προσθέστε περισσότερο αλάτι, αν θέλετε. Προσθέστε τον κολοκυθόσπορο πριν σερβίρετε.

Καλή απόλαυση!

Πηγή: https://naturallyella.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post