Σαλάτα με λάχανο και εσπεριδοειδή

Σαλάτα με λάχανο και εσπεριδοειδή

Προσθέστε πρωτεΐνη της επιλογής σας και κάντε τη σαλάτα κυρίως γεύμα.

Υλικά

  • 1 μεγάλος μάραθος, σε πολύ λεπτές φέτες
  • 1 μεσαίο λάχανο, τριμμένο
  • 2 μεγάλα ή 4 μικρά καρότα, κομμένα σε λεπτές στρογγυλές φέτες
  • 2 ραπανάκια, σε λεπτές φέτες
  • 2 κλημεντίνες, σε φέτες
  • 1 μικρό αβοκάντο, σε κομμάτια
  • Μεγάλη χούφτα δυόσμο
  • 1/3 κούπας σπόρους σουσαμιού ή ψιλοκομμένα αμύγδαλα, ψητά

Dressing:

  • 3 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδου, πολτοποιημένες
  • 2 κ.γ. φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
  • ¼ κούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
  • ¼ κούπας φρέσκος χυμός από κλημεντίνες
  • 1 κ.σ. σόγια σως

Εκτέλεση

Σε ένα μικρό μπολ φτιάξτε το dressing ενώνοντας μαζί το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το τζίντζερ, το λεμόνι, τον χυμό από τις κλημεντίνες και τη σόγια σως.

Σε ένα μεγάλο μπολ ενώστε τον μάραθο, το λάχανο, τα καρότα, τα ραπανάκια, τις μισές κλημεντίνες και το μισό αβοκάντο. Ανακατέψτε το dressing και αφήστε το για 10 λεπτά. Προσαρμόστε τα υλικά στη γεύση σας. Ενώστε τη σαλάτα σε μια πιατέλα και βάλτε στην κορυφή τις υπόλοιπες κλημεντίνες,το αβοκάντο, τον δυόσμο, τους σπόρους σουσαμιού ή τα αμύγδαλα. Σερβίρετε με τοdressing.

Καλή απόλαυση!

Πηγή:  https://www.loveandlemons.com/


Leave a Comment

Pleae note, comments must be approved before they are published