Σαλάτα με φαγόπυρο, μήλο, cranberry και αβοκάντο
Υλικά
- Σαλάτα με φαγόπυρο
- 1 κούπα ωμό φαγόπυρο
- 2 κούπες νερό
- 1 μεσαίο μήλο, κομμένο σε στικς
- 2 κούπες baby ρόκα
- 1/3 – ½ κούπας αποξηραμένα cranberries
- ¼ κούπας ωμός κολοκυθόσπορος
- 1 ώριμο αβοκάντο, σε φέτες
Βινεγκρέτ με λεμόνι
- 3 – 5 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού, χωρισμένο
- 2 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- 1 – 2 κ.γ. βιολογικό μέλι Ελάτου
- 1 κ.γ. μουστάρδα Dijon
- 1 σκελίδα σκόρδου, πολτοποιημένη
- ¼ - ½ κ.γ. ανθό αλατιού
- Φρέσκο τριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Προσθέστε το φαγόπυρο σε ένα στραγγιστήρι και ξεπλύνετε με κρύο νερό. Σε μια μεσαία κατσαρόλα, ενώστε το φαγόπυρο με το νερό. Βράστε και στη συνέχεια, χαμηλώστε τη θερμοκρασία και σιγοβράστε χωρίς καπάκι για 10 λεπτά ή μέχρι να είναι τρυφερό. Ανακατέψτε τακτικά για να μην καεί. Ξεπλύνετε και στραγγίστε με κρύο νερό μέχρι το νερό να τρέχει καθαρό.
Μεταφέρετε το φαγόπυρο σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με το μήλο, τα πράσινα, τα cranberries και τον κολοκυθόσπορο.
Για το dressing: σε ένα μικρό μπολ ενώστε 3 κ.σ. λεμόνι, ελαιόλαδο, μέλι, μουστάρδα, σκόρδο, ανθό αλατιού και μαύρο πιπέρι, για τη γεύση.
Ενώστε: Περιχύστε τη vinaigrette πάνω από τη σαλάτα και ανακατέψτε. Αν θέλετε, προσθέστε και τις υπόλοιπες 2 κ.σ. λεμονιού μαζί με αλάτι και πιπέρι.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment