arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Σαλάτες

Σαλάτα με μπρόκολο


Ένας νέος και ανανεωμένος τρόπος για να φάτε τη σαλάτα με μπρόκολο.
Σαλάτα με μπρόκολο

Σαλάτες

Σαλάτα με μπρόκολο


Σαλάτα με μπρόκολο

Τραγανά και αλμυρά, ξεκινάτε με το μπρόκολο και απολαμβάνετε και το υπέροχο dressing.

Υλικά

  • 680 – 900 γρ. μπρόκολο, περίπου 8 κούπες από μπουκετάκια
  • 1 κούπα κόκκινο κρεμμύδι, σε φέτες
  • 1 καρότο, τριμμένο
  • ½ κούπα σταφίδες
  • ½ κούπας μαγιονέζα
  • 3 κ.σ. μηλόξυδο
  • 1 κ.σ. βιολογικό μέλι ελάτου
  • 2 κ.γ. μουστάρδα Dijon
  • 1 κ.γ. ανθό αλατιού

 

Για το topping

  • ¼ κούπας ηλιόσπορους
  • 1 κ.σ. σόγια σως
  • 1 κ.σ. βιολογικό μέλι ελάτου
  • 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα

 

Εκτέλεση

Ψιλοκόψτε το μπρόκολο σε μικρά μπουκετάκια. Κόψτε τα κρεμμύδια σε φέτες. Ενώστε τα με τις σταφίδες.

Ενώστε μαζί την μαγιονέζα, το μηλόξυδο, το μέλι, την μουστάρδα Dijon και το αλάτι. Προσθέστε στα λαχανικά και ανακατέψτε. Βάλτε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα μέχρι οι γεύσεις ενωθούν καλά και το μπρόκολο να είναι τρυφερό.

Την ίδια ώρα, τοποθετείστε τους ηλιόσπορους, τη σόγια σως, το μέλι, την καπνιστή πάπρικα και 2 πρέζες αλάτι σε ένα τηγάνι. Ζεστάνετε σε μεσαία προς χαμηλή φωτιά και σοτάρετε για 5 – 6 λεπτά, ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι το υγρό να έχει εξατμιστεί. Φροντίστε να μην καούν και κολλήσουν στο τηγάνι. Μόλις ροδίσουν, αφαιρέστε από τη θερμοκρασία και απλώστε τα σε μια λαδόκολλα σε μια στρώση και αφήστε τα να στεγνώσουν μέχρι να σερβίρετε, για περίπου 10 λεπτά.

Μόλις θέλετε να σερβίρετε, γαρνίρετε τη σαλάτα με τους ηλιόσπορους και απολαύστε!

Πηγή: https://www.acouplecooks.com/

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.