Σαλάτα με μπρόκολο, κρεμμύδι και ηλιόσπορους

Είναι υγιεινή και έχει ένα light dressing από μέλι και μουστάρδα. Μπορεί να είναι ένα ιδανικό μεσημεριανό ή συνοδευτικό. Η συνταγή είναι αρκετή για 6 συνοδευτικές μερίδες.

Σαλάτα

  • 500 γρ. μπρόκολο, ψιλοκομμένο
  • ½ κούπα ωμός ηλιόσπορος ή καθαρισμένα αμύγδαλα
  • ½ κούπα κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1/3 κούπας αποξηραμένα cranberries ή κεράσια, ψιλοκομμένα

Honey mustard dressing

Εκτέλεση

Ψήστε τους ηλιόσπορους: βάλτε τους ηλιόσπορους σε ένα μεσαίο τηγάνι σε μεσαία φωτιά. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να ροδίσουν και στις 2 πλευρές. Αυτό θα χρειαστεί περίπου 5 λεπτά. Βάλτε τους σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέματος.

Προσθέστε ψιλοκομμένο μπρόκολο, κρεμμύδι και cranberries στο μπολ. Αφήστε το στην άκρη.

Σε μια κούπα προσθέστε όλα τα υλικά του dressing. Ανακινήστε καλά μέχρι να ενωθούν.

Περιχύστε το dressing πάνω από την σαλάτα και ανακατέψτε. Μπορείτε να αφήσετε τις γεύσεις να ενωθούν για τουλάχιστον 20 λεπτά στο ψυγείο.

Χωρίστε τις σαλάτες σε ατομικές μερίδες. Κρατήστε το περίσσευμα φαγητού στο ψυγείο για έως και 3 – 4 ημέρες, καλυμμένο.

Καλή απόλαυση!

Πηγή: https://cookieandkate.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post