Σαλάτα με πορτοκάλι και αβοκάντο

Είναι γεμάτη με φρέσκες γεύσης. Η συνταγή είναι για 4 μερίδες.

Υλικά

  • ¼ μικρό κόκκινο κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
  • 4 πορτοκάλια, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε φέτες
  • 1 μεγάλο ή 2 μικρά ώριμα αβοκάντο, σε λεπτές φέτες
  • 2 κ.σ. φρέσκος χυμός λεμονιού
  • Ανθός αλατιού
  • 1 κ.γ. σπόρους μαύρου σουσαμιού ή κολοκυθόσπορους
  • ¼ κούπας φρέσκα φύλλα κόλιανδρου
  • 2 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο

 

Εκτέλεση

Γεμίστε ένα μεσαίου μεγέθους μπολ με νερό και παγάκια. Βουτήξτε εκεί τα κρεμμύδια για 10 – 20 λεπτά. Αυτό θα κάνει τα κρεμμύδια πιο τραγανά και θα μειώσει την ένταση της γεύσης τους.

Την ίδια ώρα, σε μια μεγάλη πιατέλα σερβιρίσματος απλώστε το πορτοκάλι και το αβοκάντο.

Στραγγίστε το κρεμμύδι καλά και γαρνίρετε με αυτό το πορτοκάλι και το αβοκάντο. Περιχύστε πάνω από τη σαλάτα τον χυμό λεμονιού και προσθέστε αλάτι.

Γαρνίρετε με σπόρους που έχετε επιλέξει και κόλιανδρο. Τέλος, περιχύστε ελαιόλαδο.

Σερβίρετε και απολαύστε!

Πηγή: https://cookieandkate.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post