salad ·
Σαλάτα με σαγκουίνι και αβοκάντο
Είναι γεμάτη με φρέσκες γεύσεις και θα κάνει αίσθηση στο βραδινό σας τραπέζι. Η συνταγή είναι για 4 μερίδες.
Υλικά
- ¼ μικρό κόκκινο κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
- 4 σαγκουίνι, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε φέτες 1 εκ.
- 1 μεγάλο ή 2 μικρά ώριμα αβοκάντο σε λεπτές φέτες
- 2 κ.σ. φρέσκος χυμός λεμονιού
- Ανθός αλατιού
- 1 κ.γ. σπόρους σουσαμιού – ή κολοκυθόσπορους
- ¼ κούπας φρέσκα φύλλα κόλιανδρου
- 2 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Γεμίστε ένα μεσαίου μεγέθους μπολ με πάγο και νερό. Βουτήξτε μέσα τα κρεμμύδια για 10 – 20 λεπτά. Αυτό το βήμα κάνει τα κρεμμύδια τραγανά και αφαιρεί την ένταση της γεύσης τους.
Την ίδια ώρα, σε μια πιατέλα σερβιρίσματος, απλώστε τις φέτες πορτοκαλιού και αβοκάντο.
Στραγγίστε τα κρεμμύδια και βάλτε τα πάνω από τα πορτοκάλια και τα αβοκάντο. Πασπαλίστε την σαλάτα με χυμό λεμονιού και αλάτι.
Γαρνίρετε με τους σπόρους και τον κόλιανδρο και πασπαλίστε με ελαιόλαδο. Σερβίρετε άμεσα.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment