Σαλάτα με ρεβίθια, άνηθο και παντζάρια
Ένα υπέροχο πιάτο για βραδινό.
Υλικά
- 220 γρ. παντζάρια
- 2 κ.γ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- 1/8 κ.γ. ανθό αλατιού
- 1 κούπα μαγειρεμένα ρεβίθια
- ¼ κούπας άνηθο, ψιλοκομμένο
- 3 κ.σ. ηλιόσποροι, ψητοί
- 2 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. λεμόνι
- 1/8 κ.γ. ανθό αλατιού (+ έξτρα για τη γεύση)
- 1/8 κ.γ. μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς. Κόψτε την κορυφή από τα παντζάρια. Τοποθετείστε στην μέση μιας λαδόκολλας και ανακατέψτε με ελαιόλαδο και αλάτι. Τυλίξτε τη λαδόκολλα χρησιμοποιώντας ένα μικρό πακέτο.
Τοποθετείστε σε ένα ταψί. Ψήστε μέχρι να είναι τρυφερά, για 35 – 55 λεπτά. Αφαιρέστε από τον φούρνο και αφήστε να κρυώσουν αρκετά ώστε να μπορείτε να τρίψετε τη φλούδα από τα παντζάρια.
Μόλις τα παντζάρια είναι ξεφλουδισμένα, κόψτε σε κομμάτια 1,5 εκ. Τοποθετείστε σε ένα μπολ μαζί με τα ρεβίθια, τον άνηθο και τους ηλιόσπορους. Προσθέστε λάδι, λεμόνι, αλάτι και πιπέρι. Ανακατέψτε μέχρι να έχουν ενωθεί καλά. Αυτή η σαλάτα μπορεί να καταναλωθεί άμεσα αλλά οι γεύσεις μπορούν να ενωθούν καλύτερα αν την αφήσετε για περίπου μια ώρα.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment