Σαλάτα με μούρα και παντζάρια

Υλικά

  • 1 κόκκινο και ένα χρυσό παντζάρι
  • ¼ κούπα ξύδι βαλσάμικο
  • 2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. βιολογικό μέλι Ελάτου
  • Λίγο ανθό αλατιού
  • Λίγο πιπέρι
  • ½ κούπα φρέσκες φράουλες, σε φέτες
  • ½ κούπα φρέσκες βατόμουρα
  • ½ κούπα φρέσκα κράνια
  • 3 κ.σ. καρύδια, ψημένα και ψιλοκομμένα
  • 1 κρεμμύδι, σε φέτες
  • 4 κούπες ανάμεικτα πράσινα λαχανικά
  • 30 γρ. φρέσκο κατσικίσιο τυρί ή τυρί φετά, τριμμένο
  • 1 κ.σ. φρέσκος βασιλικός, με σπασμένα φύλλα

 

Εκτέλεση

Τοποθετείστε τα παντζάρια σε ένα ταψί. Προσθέστε 2,5 εκατοστά νερό. Καλύψτε και ψήστε στους 205 C για 30 – 40 λεπτά ή μέχρι να είναι τρυφερά.

Την ίδια ώρα σε ένα μικρό μπολ, ενώστε το ξύδι, το λάδι, το μέλι, το αλάτι και το πιπέρι. Αφήστε τα στην άκρη. Αφήστε τα παντζάρια να κρυώσουν. Ξεφλουδίστε και κόψτε σε λεπτές φέτες.

Σε ένα μεγάλο μπολ, ενώστε τα παντζάρια, τα μούρα, τα καρύδια και το κρεμμύδι. Περιχύστε το dressing πάνω από το μείγμα των παντζαριών και ανακατέψτε απαλά. Χωρίστε τα πράσινα λαχανικά σε 4 πιάτα. Γαρνίρετε με το μείγμα παντζαριών και πασπαλίστε με τυρί και βασιλικό.

Καλή απόλαυση!

Συνταγή: https://www.tasteofhome.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post