arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Σαλάτες

Σαλάτα με μούρα και παντζάρια


Αυτή είναι μια ιδιαίτερη σαλάτα που προσφέρει την γήινη γεύση των παντζαριών και τη γλυκύτητα των μούρων.
Σαλάτα με μούρα και παντζάρια

Σαλάτες

Σαλάτα με μούρα και παντζάρια


Σαλάτα με μούρα και παντζάρια

Υλικά

  • 1 κόκκινο και ένα χρυσό παντζάρι
  • ¼ κούπα ξύδι βαλσάμικο
  • 2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. βιολογικό μέλι Ελάτου
  • Λίγο ανθό αλατιού
  • Λίγο πιπέρι
  • ½ κούπα φρέσκες φράουλες, σε φέτες
  • ½ κούπα φρέσκες βατόμουρα
  • ½ κούπα φρέσκα κράνια
  • 3 κ.σ. καρύδια, ψημένα και ψιλοκομμένα
  • 1 κρεμμύδι, σε φέτες
  • 4 κούπες ανάμεικτα πράσινα λαχανικά
  • 30 γρ. φρέσκο κατσικίσιο τυρί ή τυρί φετά, τριμμένο
  • 1 κ.σ. φρέσκος βασιλικός, με σπασμένα φύλλα

 

Εκτέλεση

Τοποθετείστε τα παντζάρια σε ένα ταψί. Προσθέστε 2,5 εκατοστά νερό. Καλύψτε και ψήστε στους 205 C για 30 – 40 λεπτά ή μέχρι να είναι τρυφερά.

Την ίδια ώρα σε ένα μικρό μπολ, ενώστε το ξύδι, το λάδι, το μέλι, το αλάτι και το πιπέρι. Αφήστε τα στην άκρη. Αφήστε τα παντζάρια να κρυώσουν. Ξεφλουδίστε και κόψτε σε λεπτές φέτες.

Σε ένα μεγάλο μπολ, ενώστε τα παντζάρια, τα μούρα, τα καρύδια και το κρεμμύδι. Περιχύστε το dressing πάνω από το μείγμα των παντζαριών και ανακατέψτε απαλά. Χωρίστε τα πράσινα λαχανικά σε 4 πιάτα. Γαρνίρετε με το μείγμα παντζαριών και πασπαλίστε με τυρί και βασιλικό.

Καλή απόλαυση!

Συνταγή: https://www.tasteofhome.com/

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.