Σαλάτα με ντομάτα και βασιλικό
Μαρινάρετε τις ντομάτες με ελαιόλαδο και ξύδι βαλσάμικο και απολαύστε ένα πιάτο με άρωμα καλοκαιριού.
Υλικά
- 4 μεσαίες ώριμες ντομάτες
- 1 χούφτα ντοματίνια
- ¼ κούπας βασιλικό, σε λεπτές φέτες
- 2 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο
- ½ κ.γ. ανθό αλατιού + έξτρα για το σερβίρισμα
- Φρέσκο τριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
Ψιλοκόψτε τις ντομάτες κόβοντας τα σκληρά μέρη αλλά αφήνοντας τους σπόρους. Κόψτε και τα ντοματίνια στην μέση.
Κόψτε τον βασιλικό σε λεπτές φέτες.
Ενώστε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατέψτε απαλά.
Καλύψτε και αφήστε σε θερμοκρασία δωματίου για 15 – 30 λεπτά (έως και 2 ώρες), πριν το σερβίρισμα. Μεταφέρετε σε μια πιατέλα με ένα κουτάλι. Προσθέστε ανθό αλατιού και σερβίρετε.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment