Σαλάτα με φακές και ρόκα
Υλικά
- ½ κούπα φακές
- 1/3 κούπας κρεμμύδια, σε φέτες
- ¼ κ.γ. ανθός αλατιού
- ¼ κ.γ. μαύρο πιπέρι
- 1 κ.σ. φρέσκια ματζουράνα, ψιλοκομμένη
- 5 – 6 χούφτες baby ρόκα
- 55 γρ. τυρί κατσικίσιο
- ¼ κούπας αμύγδαλα, σε φέτες
Dressing
- 2 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. χυμός λεμονιού
- 2 κ.γ. βιολογικό μέλι Ελάτου
- 1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
- Ανθός αλατιού και πιπέρι, για τη γεύση
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα προσθέστε 1 ¼ κούπες νερό και βράστε το. Προσθέστε τις φακές, τα κρεμμύδια, το αλάτι και το πιπέρι. Χαμηλώστε τη θερμοκρασία και αφήστε τις φακές να σιγοβράσουν μέχρι να είναι τρυφερές και να έχουν απορροφήσει το νερό. Θα χρειαστούν περίπου 22 – 25 λεπτά. Αν οι φακές δεν είναι τρυφερές και έχουν απορροφήσει το νερό, προσθέστε άλλο ¼ της κούπας νερό και συνεχίστε να μαγειρεύετε. Μόλις οι φακές είναι έτοιμες, προσθέστε την μαντζουράνα.
Τοποθετείστε την ρόκα σε μια πιατέλα και ανακατέψτε με τις φακές, το τυρί και τα αμύγδαλα.
Σε ένα αεροστεγές σκεύος ανακινήστε τα υλικά του dressing και περιχύστε το πάνω από τη σαλάτα.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment