Σαλάτα με φακές και ρόκα

Υλικά

  • ½ κούπα φακές
  • 1/3 κούπας κρεμμύδια, σε φέτες
  • ¼ κ.γ. ανθός αλατιού
  • ¼ κ.γ. μαύρο πιπέρι
  • 1 κ.σ. φρέσκια ματζουράνα, ψιλοκομμένη
  • 5 – 6 χούφτες baby ρόκα
  • 55 γρ. τυρί κατσικίσιο
  • ¼ κούπας αμύγδαλα, σε φέτες

Dressing

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα προσθέστε 1 ¼ κούπες νερό και βράστε το. Προσθέστε τις φακές, τα κρεμμύδια, το αλάτι και το πιπέρι. Χαμηλώστε τη θερμοκρασία και αφήστε τις φακές να σιγοβράσουν μέχρι να είναι τρυφερές και να έχουν απορροφήσει το νερό. Θα χρειαστούν περίπου 22 – 25 λεπτά. Αν οι φακές δεν είναι τρυφερές και έχουν απορροφήσει το νερό, προσθέστε άλλο ¼ της κούπας νερό και συνεχίστε να μαγειρεύετε. Μόλις οι φακές είναι έτοιμες, προσθέστε την μαντζουράνα.

Τοποθετείστε την ρόκα σε μια πιατέλα και ανακατέψτε με τις φακές, το τυρί και τα αμύγδαλα.

Σε ένα αεροστεγές σκεύος ανακινήστε τα υλικά του dressing και περιχύστε το πάνω από τη σαλάτα.

Καλή απόλαυση!

Πηγή:  https://naturallyella.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post