Σαλάτα με ρόκα και σπαράγγια

Σε αυτή τη σαλάτα συνδυάζονται ωραία με την ρόκα, το δυόσμο και τα σπιτικά κρεμμύδια.

Υλικά

 

Εκτέλεση

Σε ένα μικρό μπολ ενώστε το κρεμμύδι και το ξύδι. Πιέστε το κρεμμύδι πολύ ώστε να καλυφθεί από το ξύδι. Καλύψτε με αλουμινόχαρτο και αφήστε το σε θερμοκρασία δωματίου για 30 λεπτά ή βάλτε το στο ψυγείο για έως και 24 ώρες, ανακατεύοντας περιστασιακά.

Μαγειρέψτε τα σπαράγγια, καλυμμένα σε αρκετό βρασμένο νερό για 2 – 3 λεπτά ή μέχρι να είναι τραγανά και τρυφερά. Ξεπλύνετε με κρύο νερό και στραγγίστε καλά. Σε ένα μεγάλο μπολ ενώστε τα σπαράγγια, την ρόκα και τον δυόσμο.

Με μια κουτάλα, μεταφέρετε τα κρεμμύδια στο μείγμα με τα σπανάκια. Ρίξτε 3 κ.σ. ξυδιού από το μπολ με το κρεμμύδι σε ένα βαζάκι. Προσθέστε λάδι, πιπέρι και αλάτι. Καλύψτε και ανακινήστε καλά. Περιχύστε πάνω από το μείγμα με τα σπαράγγια. Ανακατέψτε απαλά. Σερβίρετε αμέσως και χωρίστε σε 4 πιατέλες.

Καλή απόλαυση!

Πηγή: http://www.eatingwell.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post