Σαλάτα με ρόκα και σπαράγγια
Σε αυτή τη σαλάτα συνδυάζονται ωραία με την ρόκα, το δυόσμο και τα σπιτικά κρεμμύδια.
Υλικά
- ½ μεσαίο κόκκινο κρεμμύδι, σε πολύ λεπτές φέτες
- 1/3 κούπας ξύδι λευκού κρασιού
- 450 γρ. φρέσκα σπαράγγια, καθαρισμένα
- 3 κούπες φρέσκια ρόκα
- 2 κ.σ. φρέσκος δυόσμος
- 2 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- ¼ κ.γ. ανθό αλατιού
- 1/8 κ.γ. μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μικρό μπολ ενώστε το κρεμμύδι και το ξύδι. Πιέστε το κρεμμύδι πολύ ώστε να καλυφθεί από το ξύδι. Καλύψτε με αλουμινόχαρτο και αφήστε το σε θερμοκρασία δωματίου για 30 λεπτά ή βάλτε το στο ψυγείο για έως και 24 ώρες, ανακατεύοντας περιστασιακά.
Μαγειρέψτε τα σπαράγγια, καλυμμένα σε αρκετό βρασμένο νερό για 2 – 3 λεπτά ή μέχρι να είναι τραγανά και τρυφερά. Ξεπλύνετε με κρύο νερό και στραγγίστε καλά. Σε ένα μεγάλο μπολ ενώστε τα σπαράγγια, την ρόκα και τον δυόσμο.
Με μια κουτάλα, μεταφέρετε τα κρεμμύδια στο μείγμα με τα σπανάκια. Ρίξτε 3 κ.σ. ξυδιού από το μπολ με το κρεμμύδι σε ένα βαζάκι. Προσθέστε λάδι, πιπέρι και αλάτι. Καλύψτε και ανακινήστε καλά. Περιχύστε πάνω από το μείγμα με τα σπαράγγια. Ανακατέψτε απαλά. Σερβίρετε αμέσως και χωρίστε σε 4 πιατέλες.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment