arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Σαλάτες

Σαλάτα με τραγανά ρεβίθια, κόκκινη πιπεριά και μελιτζάνες


Σερβίρετε αυτή τη σαλάτα ως ένα υπέροχο συνοδευτικό πιάτο ή ως ένα ελαφρύ κυρίως γεύμα.
Σαλάτα με τραγανά ρεβίθια, κόκκινη πιπεριά και μελιτζάνες

Σαλάτες

Σαλάτα με τραγανά ρεβίθια, κόκκινη πιπεριά και μελιτζάνες


Σαλάτα με τραγανά ρεβίθια, κόκκινη πιπεριά και μελιτζάνες

Υλικά

  • 4 κόκκινες πιπεριές, κομμένες σε κομμάτια και χωρίς σπόρους
  • 2 μεσαίες μελιτζάνες, σε στρογγυλές φέτες 1 εκ.
  • 5 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
  • 2 κούπες ρεβίθια, βρασμένα, ξεπλυμένα και στραγγισμένα
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • ½ κ.γ. καπνιστή πάπρικα
  • 150 γρ. ρόκα
  • Χούφτα με φρέσκα βότανα, όπως κόλιανδρο, βασιλικό, δυόσμο και μαϊντανό
  • Ανθό αλατιού και πιπέρι
  • 100 γρ. γιαούρτι

 

Για το dressing

  • Χυμός από ½ λεμόνι
  • 1 ½ κ.γ. βιολογικό μέλι ελάτου
  • ¼ κ.γ. αποξηραμένο σουμάκ
  • 3 – 4 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο

 

Εκτέλεση

Ζεστάνετε τον φούρνου στους 220 C / 200 C αέρα. Τοποθετείστε το γιαούρτι σε ένα στραγγιστήρι ή σε ένα κομμάτι ρούχου και στραγγίστε για 30 λεπτά, μέχρι να είναι παχύρευστο.

Τοποθετείστε τις πιπεριές και τις μελιτζάνες σε ένα μπολ, προσθέστε 4 κ.σ. ελαιόλαδο και γαρνίρετε με αλάτι και πιπέρι.

Ζεστάνετε ένα ταψί και μόλις είναι ζεστό μεταφέρετε εκεί τις πιπεριές και μαγειρέψτε για 5 λεπτά την κάθε πλευρά. Μεταφέρετε στο μπολ και καλύψτε με χαρτί υγείας. Αφήστε τις στην άκρη μέχρι να κρυώσουν. Κόψτε τις μελιτζάνες σε φέτες και μαγειρέψτε με τον ίδιο τρόπο για 4 – 5 λεπτά την κάθε πλευρά μέχρι να είναι τρυφερές και χρυσαφένιες. Αφήστε στην άκρη να κρυώσουν μαζί με τις πιπεριές. Στη συνέχεια κόψτε τις μελιτζάνες σε ροδέλες και τις πιπεριές σε λεπτά κομμάτια.

Την ίδια ώρα τοποθετείστε τα ρεβίθια σε ένα ταψί, πάνω σε μια λαδόκολλα. Προσθέστε ξύσμα λεμονιού, πάπρικα, το υπόλοιπο λάδι και λίγο αλατοπίπερο. Ανακατέψτε και ψήστε για 20 – 25 λεπτά.

Ενώστε τα υλικά για το dressing σε ένα μπολ μέχρι το μείγμα αν είναι ομοιογενές. Γαρνίρετε για τη γεύση.

Για το σερβίρισμα, ανακατέψτε τα ψητά λαχανικά και τα ρεβίθια με την ρόκα, τα βότανα, το dressing που υπάρχει στο μπολ και το γιαούρτι.

Καλή απόλαυση!

Πηγή: https://www.deliciousmagazine.co.uk/

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.