salad ·
Σαλάτα με μήλα για τον χειμώνα
Η συνταγή είναι αρκετή για 4 συνοδευτικές σαλάτες.
Υλικά
- ¼ κούπας έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- 2 κ.γ. μουστάρδας Dijon
- 1 κ.σ. βιολογικό μέλι Ελάτου
- Χυμός από 1 λεμόνι
- 1 μικρό μωβ λάχανο, σε λεπτές φέτες (περίπου 2 κούπες)
- 8 ραπανάκια, καθαρισμένα, σε λεπτές φέτες και ψιλοκομμένα
- 3 μεσαία μήλα, τραγανά
- ½ κούπα κόλιανδρος, ψιλοκομμένος
- Ανθός αλατιού και πιπέρι, για τη γεύση
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ ενώστε μαζί όλα τα υλικά για το dressing: ελαιόλαδο, μουστάρδα, μέλι και χυμό λεμονιού.
Ανακατέψτε το λάχανο, το ραπανάκι και τα μήλα σε ένα μπολ. Χρησιμοποιείστε τα χέρια σας και ανακατέψτε τα ψιλοκομμένα υλικά μέσα στο dressing. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι και δοκιμάστε.
Καλύψτε και αφήστε στο ψυγείο για μια ώρα. Ανακατέψτε με τον ψιλοκομμένο κόλιανδρο πριν το σερβίρισμα. Αυτή η σαλάτα είναι ιδανικό να καταναλωθεί μέσα στην ημέρα.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment