Σαλάτα με μήλα, σέλινο και φιστίκια

Αυτή η σαλάτα με μήλα, σέλινο και φιστίκια είναι vegan, χωρίς γλουτένη και θα γίνει ένα αγαπημένο φθινοπωρινό γεύμα.

Υλικά

  • 2 μεσαία πράσινα μήλα
  • 5 κλωνάρια σέλινου
  • 4 πράσινα κρεμμύδια
  • 1 κ.σ. κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
  • ¼ κούπας φιστίκια, χωρίς αλάτι (+ έξτρα για γαρνίρισμα)
  • 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • ¼ κούπας έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
  • ½ κ.γ. ανθό αλατιού
  • ¼ κ.γ. μαύρο τριμμένο πιπέρι

 

Εκτέλεση

Πλύνετε και στεγνώστε τα μήλα, το σέλινο και τα πράσινα κρεμμύδια. Κόψτε τα μήλα στην μέση και μετά σε λεπτές φέτες. Κόψτε το σέλινο και τα πράσινα κρεμμύδια, επίσης στην μέση.

Χοντροκόψτε τα φιστίκια.

Σε ένα μεγάλο μπολ ενώστε τα μήλα, το σέλινο, τα πράσινα κρεμμύδια, το κρεμμύδι, τα φιστίκια, τον χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατέψτε καλά.

Δοκιμάστε και προσθέστε αλάτι / πιπέρι, αν χρειάζεται.

Σερβίρετε σε ένα πιάτο και γαρνίρετε με περισσότερα φιστίκια.

Καλή απόλαυση!

Πηγή: https://withfoodandlove.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post