Η ΙΔΕΑ

Καλησπέρα από την B by Nadia Boule! 

Να λοιπόν που ήρθε ο καιρός να επικοινωνήσουμε και από εδώ, με διαφορετική αφορμή από αυτές που σας έχω συνηθίσει τόσα χρόνια. Είναι η πρώτη φορά στη ζωή μου που ασχολούμαι με κάτι πέραν των καλλιτεχνικών μου δραστηριοτήτων και η χαρά μου να σας μιλήσω για αυτό είναι απερίγραπτη. 

Καταρχήν, είμαι από τους ανθρώπους που όταν καταπιάνονται με κάτι, πέφτουν με τα μούτρα σε αυτό και αφιερώνονται ολοκληρωτικά στο στόχο τους. Αυτό ακριβώς κάνω και με τη δουλειά μου τόσα χρόνια και αυτός είναι και ο λόγος που με θυμάμαι πάντα να προσπαθώ να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό, σε ότι κι αν έκανα.

Μεγαλώνοντας και κάνοντας μια αρκετά απαιτητική δουλειά, κατάλαβα πόσο σημαντικό είναι να προμηθεύω τον οργανισμό μου με καλής ποιότητας τροφές γιατί πιστεύω ακράδαντα ότι είμαστε ότι τρώμε και πως το σώμα πάντα σε επιβραβεύει όταν το προσέχεις ουσιαστικά.

Nadia Boule

Ξεκίνησα λοιπόν εκεί γύρω στα 25, να κοιτάζω πιο προσεκτικά στο super market τα συστατικά στα προϊόντα που ψώνιζα και να ψάχνω στο internet τι σημαίνουν όλες αυτές οι ακαταλαβίστικες λέξεις που διάβαζα στις ετικέτες. Για να μην σας κουράζω, άρχισα να ανακαλύπτω ότι τα περισσότερα από τα προϊόντα που εγώ αγόραζα ως "προσεγμένα" και "υγιεινά" , ήταν γεμάτα συντηρητικά, ζάχαρη, χρωστικές και Ε συνοδευμένα από διάφορα νούμερα μετά. Κοινώς, ουσίες που μόνο καλό δεν κάνουν στο σώμα, αλλά το επιβαρύνουν με χημικές προσμίξεις.

Επίσης, άρχισα να πηγαίνω σε βιολογικές αγορές και πάθαινα σοκ με το πόσο μεγάλη διαφορά είχαν σε μέγεθος και γεύση τα φρούτα και τα λαχανικά που αγόραζα από τις συμβατικές αγορές. Άρχισα να μιλάω με διατροφολόγους για να μαθαίνω τι πρέπει να αποφεύγω και όλοι, μα όλοι, μου μιλούσαν με μεγάλο ζήλο για το πόσο σημαντική είναι η καλή ποιότητα των τροφών, παραπέμποντάς με σε βιολογικές αγορές για να προμηθεύομαι αν όχι όλα, τουλάχιστον τα προϊόντα που καταναλώνουμε ωμά, όπως είναι το μέλι, το λάδι ή οι μαρμελάδες.

Στην αρχή, στις βιολογικές αγορές, έβλεπα ως επί το πλείστον εισαγόμενα τρόφιμα, αλλά με τα χρόνια να περνούν έκαναν την εμφάνισή τους και αρκετοί Έλληνες μικρομεσαίοι παραγωγοί, οι οποίοι αποφάσισαν να καλλιεργήσουν την ελληνική Γη, ακολουθώντας όλα τα κριτήρια ελέγχου των βιολογικών καλλιεργειών.

Κι εκεί μου ήρθε η ιδέα!

Γιατί να μην ψάξω σε όλη την χώρα αυτούς τους μικρομεσαίους παραγωγούς που με μεράκι και δουλειά βγάζουν απίστευτης ποιότητας ελληνικά βιολογικά προϊόντα και να προσπαθήσουμε μαζί να τα αναδείξουμε με τον καλύτερο τρόπο?

Αυτό και έκανα λοιπόν. Ταξίδεψα σε όλη την χώρα για να τους βρω, για να δοκιμάσω τα προϊόντα τους και να τα συνεργαστούμε στο να προβάλουμε μαζί το καλύτερο πρόσωπο της χώρας μας, σε έναν τομέα τόσο αδικημένο τα τελευταία χρόνο, όπως είναι αυτός της ελληνικής γεωργίας.

Δεν φαντάζεστε τι δυνατότητες έχει αυτός ο ευλογημένος τόπος στον οποίο ζούμε και τι καλή δουλεία κάνουν κάποιοι παραγωγοί σε ολόκληρη την χώρα.

Η σειρά λοιπόν B by Nadia Boule, έχει αυτόν ακριβώς τον στόχο. Να μάθουμε οι ίδιοι, αλλά και να κάνουμε γνωστά προς τα έξω, όλα τα ποιοτικά βιολογικά προϊόντα που έχει να μας δώσει η Ελλάδα, με έναν πολύ σύγχρονο και μοντέρνο τρόπο. Αυτός είναι και ο λόγος που πάνω σε κάθε συσκευασία αναγράφεται και ο παραγωγός με τον οποίο συνεργαζόμαστε.

Παράλληλα, με στόχο την αποκέντρωση, πολύ συνειδητά επιλέξαμε την αποθήκη της εταιρίας να την έχουμε στη Ναύπακτο ενισχύοντας το τοπικό ανθρώπινο δυναμικό και τις δυνατότητες της περιφέρειας.

Μια ακόμα βασική παράμετρος είναι ο φιλανθρωπικός χαρακτήρας που έχει η σειρά B by Nadia Boule. Ήθελα πάρα πολύ αυτό που θα κάνω να έχει θετικό αντίκτυπο σε πολλά επίπεδα κι έτσι συνεργαζόμαστε στενά με τον ΜΚΟ "ΔΕΣΜΟ", προκειμένου μέρος των πωλήσεων να πηγαίνει σταθερά στις δράσεις του και να ενισχύει το πολύ σημαντικό του έργο. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε εδώ. www.desmos.gr 

Ελπίζω να τα αγαπήσετε όσο κι εγώ και να έχετε υπόψιν ότι συνεχώς ο κατάλογος θα μεγαλώνει συνεχώς, ψάχνοντας και δοκιμάζοντας τα καλύτερα βιολογικά τρόφιμα της ελληνικής Γης.