arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Vegetarian

Γεμιστά μανιτάρια Portobello


Αυτή η συνταγή για γεμιστά μανιτάρια είναι απλή και καταπληκτική.
Γεμιστά μανιτάρια Portobello

Vegetarian

Γεμιστά μανιτάρια Portobello


Γεμιστά μανιτάρια Portobello

Η γέμιση περιλαμβάνει σπανάκι, αγκινάρες και τραγανό τριμμένο ψωμί.

Υλικά

  • 6 μεσαία καπάκια από μανιτάρια portobello
  • 140 γρ. παγωμένο σπανάκι, ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. εσαλότ, ψιλοκομμένο
  • 1 πράσινο κρεμμύδι
  • ¾ κούπας αγκινάρες, μαγειρεμένες και ψιλοκομμένες
  • 1 κούπα ελληνικό γιαούρτι
  • ½ κούπας τυρί Παρμεζάνα, τριμμένο, + έξτρα για topping
  • ¼ κ.γ. από: άνηθο, σκόνη σκόρδου και ανθό αλατιού
  • Φρέσκο τριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1/3 κούπας τραγανό ψωμί, τριμμένο
  • Πάπρικα ή καπνιστή πάπρικα για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 230 βαθμούς C.

Ψήστε τα μανιτάρια: καθαρίστε τα μανιτάρια και αφαιρέστε τις ρίζες. Τοποθετείστε τα σε λαδόκολλα πάνω σε ένα ταψί ώστε να κοιτάνε προς τα πάνω. Πασπαλίστε την κορυφή με ελαιόλαδο και χρησιμοποιήστε τα χέρια σας για να τρίψετε το κάτω μέρος. Πασπαλίστε ½ κ.γ. πάνω από τα μανιτάρια. Τοποθετείστε το ταψί στον φούρνο και ψήστε για 15 λεπτά μέχρι να είναι τρυφερά. Μόλις είναι έτοιμα, στραγγίστε τα καπάκια για να βγάλουν έξτρα υγρά.

Την ίδια ώρα, φτιάξτε τη γέμιση: Την ίδια ώρα, ξεπαγώστε το σπανάκι. Προσπαθήστε να αφαιρέσετε όσο περισσότερο υγρό μπορείτε. Ψιλοκόψτε το εσαλότ. Κόψτε και τα πράσινα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες. Χοντροκόψτε τις αγκινάρες. Σε ένα μεσαίο μπολ ενώστε το σπανάκι, το εσαλότ, τα πράσινα κρεμμύδια και τις αγκινάρες με το γιαούρτι, το τυρί, τον άνηθο, τη σκόνη σκόρδου, το αλάτι και πιπέρι.

Γεμίστε τα μανιτάρια: Ρυθμίστε την θερμοκρασία στους 215 βαθμούς C. Απλώστε την γέμιση στα καπάκια των μανιταριά. Πασπαλίστε με τυρί Παρμεζάνα το κάθε καπάκι και στη συνέχεια με θρύμματα ψωμιού. Αν  θέλετε, πασπαλίστε και με λίγη πάπρικα για χρώμα.

Ψήστε τα γεμιστά μανιτάρια: Ψήστε για 10 λεπτά μέχρι το ψωμί να είναι ροδαλό. Σερβίρετε άμεσα!

Καλή απόλαυση!

Πηγή: https://www.acouplecooks.com/

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.