arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Vegetarian

Μεσογειακή μακαρονάδα με ελαιόλαδο


Απλή και γευστική μακαρονάδα με βάση το ελαιόλαδο.
Μεσογειακή μακαρονάδα με ελαιόλαδο

Vegetarian

Μεσογειακή μακαρονάδα με ελαιόλαδο


Μεσογειακή μακαρονάδα με ελαιόλαδο

Συνδυάζεται υπέροχα με Μεσογειακές γεύσεις!

Υλικά

  • 500 γρ. λεπτό σπαγγέτι
  • ½ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 4 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
  • Ανθός αλατιού
  • 1 κούπα φρέσκος μαϊντανός κομμένος
  • 350 γρ. ντοματίνια κομμένα στην μέση
  • 3 πράσινα κρεμμύδια με κομμένες τις κορυφές και το πράσινο και το λευκό μέρος ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. μαύρο πιπέρι
  • 170 γρ. μαριναρισμένες καρδιές αγκινάρας, στραγγισμένες
  • ¼ κούπα ελιές καλαμών κομμένες στην μέση
  • ¼ κούπα τριμμένο τυρί φέτα
  • 10 – 15 φρέσκα φύλα βασιλικού
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • Θρυμματισμένες νιφάδες κόκκινου πιπεριού (προαιρετικά)

 

Μέθοδος

Ακολουθήστε τις οδηγίες συσκευασίας για να μαγειρέψετε τα μακαρόνια al dente (εδώ τα μακαρόνια χρειάστηκαν 6 λεπτά για να γίνουν και μαγειρεύτηκαν σε άφθονο βραστό νερό με αλάτι και ελαιόλαδο).

Όταν τα ζυμαρικά είναι σχεδόν μαγειρεμένα, ζεσταίνετε το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Μειώστε τη θερμότητα και προσθέστε το σκόρδο και μια πρέζα αλάτι. Μαγειρέψτε για 10 δευτερόλεπτα, ανακατεύοντας τακτικά. Ανακατέψτε το μαϊντανό, τις ντομάτες και τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια. Μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να θερμανθούν, για 30 δευτερόλεπτα περίπου.

Όταν τα ζυμαρικά είναι έτοιμα, αφαιρέστε τα από τη θερμότητα, στραγγίστε το νερό μαγειρέματος και βάλτε τα πάλι στην κατσαρόλα μαγειρέματος. Ρίχνετε τη ζεστή σάλτσα ελαιόλαδου και ανακατέψτε να αναμειχθούν καλά. Προσθέστε μαύρο πιπέρι και ανακατέψτε καλά!

Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε για ακόμη φορά. Σερβίρετε αμέσως σε και γαρνίρετε με φύλλα βασιλικού και φέτα. Καλή απόλαυση!

 

Συνταγή:  https://www.themediterraneandish.com

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.