arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Vegetarian

Ψητές ελληνικές πατάτες με φέτα


Αυτό το λεμονάτο πιάτο έχει έντονο άρωμα Ελλάδας.
Ψητές ελληνικές πατάτες με φέτα

Vegetarian

Ψητές ελληνικές πατάτες με φέτα


Ψητές ελληνικές πατάτες με φέτα

Μπορεί να συνοδεύσει το γεύμα σας ή να είναι το κυρίως!

Υλικά (8 μερίδες)

  • 2/3 κούπες νερό
  • 1/3 κούπα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. χυμός λεμονιού
  • 4 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένο
  • 2 κ.γ. ξηρή ρίγανη
  • 1 κ.γ. ανθός αλατιού
  • ½ κ.γ. πιπέρι
  • 6 μεσαίες πατάτες, η κάθε μια κομμένη σε 8 κομμάτια
  • ¾ κούπα τυρί φέτα τριμμένο

Μέθοδος

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 230 βαθμούς. Σε ένα μικρό μπολ ενώστε το νερό, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, τη ρίγανη, τον ανθό αλατιού και το πιπέρι. Βάλτε τις πατάτες μέσα σε ένα χαμηλό ταψί. Ρίξτε το μείγμα που φτάξατε από πάνω.

Ψήστε για 40 – 50 λεπτά ή μέχρι οι πατάτες να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα και να είναι μαλακές. Πασπαλίστε με φέτα!

Καλή απόλαυση.

Συνταγή: https://www.tasteofhome.com

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.