arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Vegetarian

Ψητά σπαράγγια με λεμόνι


Αυτά τα ψητά σπαράγγια στον φούρνο έχουν υπέροχη γεύση λεμονιού, σκόρδο, κρεμμύδι και ελαιόλαδο.
Ψητά σπαράγγια με λεμόνι

Vegetarian

Ψητά σπαράγγια με λεμόνι


Ψητά σπαράγγια με λεμόνι

Μπορείτε να τα προετοιμάσατε σε μόλις 20 λεπτά. Ένα εύκολο vegan συνοδευτικό πιάτο, ιδανικό για την άνοιξη.

Υλικά

  • 450 γρ. φρέσκα σπαράγγια, με κομμένες άκρες
  • 1 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
  • 1 – 2 σκελίδες σκόρδου, πολτοποιημένες (προαιρετικά)
  • 1 μικρό εσαλότ, σε λεπτές φέτες (προαιρετικά)
  • ¼ κ.γ. ανθός αλατιού
  • ¼ κ.γ. πιπέρι
  • 1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού (χωρισμένο)
  • Στυμμένο φρέσκο λεμόνι
  • Προαιρετικά: τριμμένη παρμεζάνα ή τυρί πεκορίνο, ψημένοι ξηροί καρποί

Εκτέλεση

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς C.

Ανακατέψτε τα σπαράγγια με ελαιόλαδο, σκόρδο, εσαλότ, ξύσμα λεμονιού, αλάτι και πιπέρι. Απλώστε τα σε μια μονή στρώση πάνω σε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί.

Ψήστε μέχρι να είναι τρυφερά, για περίπου 15 – 25 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος και το πόσο μεγάλα είναι.

Μόλις είναι τρυφερά, τοποθετείστε τα σε μια πιατέλα σερβιρίσματος μαζί με λίγο ξύσμα λεμονιού, χυμό λεμονιού και προαιρετικά ξηρούς καρπούς ή τυρί.

Καλή απόλαυση!

Πηγή: https://www.feastingathome.com/

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.