arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Vegetarian

Μεσογειακές ψητές μελιτζάνες με dip φέτας


Τρυφερές και ψημένες υπέροχα. Αυτές οι Μεσογειακές μελιτζάνες συνδυάζονται με λίγο ελαιόλαδο, σκόρδο και jalapeno.
Μεσογειακές ψητές μελιτζάνες με dip φέτας

Vegetarian

Μεσογειακές ψητές μελιτζάνες με dip φέτας


Μεσογειακές ψητές μελιτζάνες με dip φέτας

Είναι ένα ζεστό και πικάντικο ορεκτικό που μπορείτε να σερβίρετε με τυρί φέτα και πίτα.

Υλικά

Σως με ελαιόλαδο, σκόρδο και jalapeno

  • Έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδου, πολτοποιημένες
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • 1 jalapeno, ψιλοκομμένη
  • 1 -2 κ.γ. σουμάκ

Για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

  • Dip με φέτα, προαιρετικά


Εκτέλεση

Κόβετε και αλατίζετε τη μελιτζάνα. Τοποθετήστε τις φέτες μελιτζάνας σε ένα μεγάλο δίσκο στρωμένο με χαρτοπετσέτες. Αλατίστε τη μελιτζάνα γενναιόδωρα και αφήστε την να καθίσει για 20 έως 30 λεπτά ενώ μαγειρεύετε τα υπόλοιπα πράγματα. Θα σχηματιστούν χάντρες νερού. Σκουπίστε τη μελιτζάνα και αφαιρέστε την περίσευμα αλατιού πριν τηγανίσετε.

Φτιάξτε τη σάλτσα σκόρδου, jalapeno και ελαιολάδου. Σε ένα μικρό μπολ, συνδυάστε 3 κουταλιές ελαιόλαδο με το χυμό λεμονιού, το σκόρδο και το jalapeno. Προσθέστε μια πρέζα αλάτι και αφήστε το στην άκρη.

Όταν είναι έτοιμα, ζεσταίνετε μια σχάρα αερίου ή μια εσωτερική σχάρα σε μεσαίο-υψηλό και λιπαίνετε ελαφρά τις σχάρες. Βεβαιωθείτε ότι η σχάρα έχει ζεσταθεί πλήρως πριν προσθέσετε τη μελιτζάνα.

Βουρτσίστε τις φέτες μελιτζάνας στη μία πλευρά με ελαιόλαδο.

Τοποθετήστε τη μελιτζάνα στη θερμαινόμενη σχάρα, λαδωμένη από την πλευρά προς τα κάτω πρώτα. Ψήστε στο γκριλ για 3 έως 4 λεπτά από αυτή την πλευρά ή μέχρι να σχηματιστούν κάποια σημάδια στο κάτω μέρος, στη συνέχεια αναποδογυρίστε και αλείψτε την άλλη πλευρά της μελιτζάνας με ελαιόλαδο. Μαγειρέψτε για άλλα 3 έως 4 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει η μελιτζάνα και να σχηματιστούν σημάδια από τις δύο πλευρές.

Απλώστε τη μελιτζάνα από τη σχάρα σε μεγάλη πιατέλα, αλατοπιπερώστε και προσθέστε το σουμάκ άμεσα. Επιπλέον, περιχύστε το μείγμα ελαιολάδου και jalapeno παντού. Προσθέστε στο πιάτο φέτα και το ζεστό ψωμί πίτας για το σερβίρισμα.

Καλή απόλαυση!

Πηγή: https://www.themediterraneandish.com/

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.