arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Vegetarian

Χαλούμι και μεσογειακά λαχανικά στο φούρνο


Αυτό το υπέροχο καλοκαιρινό πιάτο, είναι έτοιμο σε μόλις 30 λεπτά.
Χαλούμι και μεσογειακά λαχανικά στο φούρνο

Vegetarian

Χαλούμι και μεσογειακά λαχανικά στο φούρνο


Χαλούμι και μεσογειακά λαχανικά στο φούρνο

Το χαλούμι συνδυάζεται με τα λαχανικά και προσφέρει μια υπέροχη γεύση στο βραδινό μας!

Υλικά:

  • 4 κολοκυθάκια κομμένα σε μικρά τετράγονα
  • 1 κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 3 μεγάλες σκελίδες σκόρδου (με τη φλούδα)
  • 3 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 300 γρ. ντοματίνια
  • 250 γρ. χαλούμι κομμένο σε κομμάτια
  • 1 κ.γ. σπόροι από κύμινο
  • Λίγες νιφάδες chili (αν το προτιμάτε)
  • Πίτες για το σερβίρισμα
  • Χούμους για το σερβίρισμα

Μέθοδος:

  • Ζεσταίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς C. Βάζετε τα κολοκυθάκια, το κρεμμύδι και το σκόρδο μαζί με το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο, ρηχό ταψί. Ανακατέψτε καλά και ψήστε για 10 λεπτά.
  • Προσθέστε τα ντοματίνια και τις φέτες χαλούμι στην κορυφή. Πασπαλίστε με τους σπόρους κύμινου και τις νιφάδες τσίλι (αν τελικά έχετε χρησιμοποιήσει). Αφήστε το για άλλα 15 λεπτά μέχρι να «ανοίξουν» τα ντοματίνια και να απελευθερώσουν το χυμό και το χαλούμι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα.
  • Αφαιρέστε τη φλούδα από τα σκόρδα και ανακατέψτε τα με το λάδι και τα ζουμιά του ταψιού. Σερβίρετε σε ένα πιάτο με κουτάλα και συνοδέψτε με πίτες και χούμους!

Καλή απόλαυση!

Συνταγή: https://www.olivemagazine.com

 

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.