arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Vegetarian

Ελληνικά καλαμάκια λαχανικών


Αυτά τα υπέροχα καλαμάκια λαχανικών είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να μάθετε τα παιδιά σας να τρώνε λαχανικά. 
Ελληνικά καλαμάκια λαχανικών

Vegetarian

Ελληνικά καλαμάκια λαχανικών


Ελληνικά καλαμάκια λαχανικών

Συστατικά

  • 120 γρ. Χαλούμι
  • 1 κίτρινη πιπεριά
  • 1 φρέσκο κολοκυθάκι (ή μανιτάρια, ανάλογα με την προτίμησή σας)
  • 140 γρ. Ντοματίνια
  • ½ ματσάκι φρέσκος δυόσμος (15 γρ.)
  • ½ φρέσκο κόκκινο τσίλι (προαιρετικό)
  • Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  • Βάλτε 6 ξύλινα σουβλάκια σε ένα δίσκο κρύου νερού ώστε να μουλιάσουν. Αυτό θα τα εμποδίσει από το να καούν.
  • Σε ένα ξύλο κοπής, κόψτε το χαλούμι σε κύβους 2 εκατοστών και στη συνέχεια βάλτο το σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Κόψτε την πιπεριά στη μέση προσεκτικά και μετά αφαιρέστε από το εσωτερικό τους σπόρους και ό, τι άλλο με ένα κουταλάκι του γλυκό. Στη συνέχεια κόψτε τη σε κύβους 2 εκατοστών και τοποθετήστε την στο μπολ.
  • Κόψτε το φρέσκο κολοκυθάκι στην μέση, κόψτε το σε μισοφέγγαρα κομμάτια (το πολύ ½ εκ. παχύ) και μετά βάλτε το στο μπολ μαζί με τις ντομάτες.
  • Πάρτε τα φύλλα δυόσμου και κόψτε τα προσεκτικά αφαιρώντας τα κοτσάνια.
  • Αν χρησιμοποιήσετε το τσίλι, κόψτε το προσεκτικά και αφαιρέστε τους σπόρους του.
  • Στίψτε το λεμόνι και μετά τοποθετήστε το στο μπολ μαζί με τα φύλα δυόσμου, το τσίλι και 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.
  • Γαρνίρετε με μια πρέζα πιπέρι και μετά ανακατέψτε τα όλα καλά.
  • Προθερμάνετε το grill σε υψηλή θερμοκρασία.
  • Λιπάνετε ελαφρά ένα δίσκο ψησίματος με λάδι, στη συνέχεια βάλτε το στην άκρη.
  • Βάλτε το χαλούμι, τα ντοματίνια, την πιπεριά και το κολοκυθάκι στα σουβλάκια.
  • Τοποθετήστε το στο δίσκο που έχετε αλείψει και αφήστε το να ψηθεί για 10 με 12 λεπτά ή μέχρι το τυρί να έχει χρυσό χρώμα και τα λαχανικά να είναι μαλακά. Στην μέση, γυρίζετε και από την άλλη πλευρά.
  • Σερβίρετε με φρέσκια πράσινη σαλάτα ή πιτάκια.

Συνταγή: https://www.jamieoliver.com

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.