arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Vegetarian

Εύκολη συνταγή για σοταρισμένα σπαράγγια


Με φρέσκο λεμόνι, σκόρδο και Μεσογειακές γεύσεις όπως φέτα και ψητή κόκκινη πιπεριά, αυτή η συνταγή για σοταρισμένα σπαράγγια είναι ένα συνοδευτικό πιάτο που μπορεί να συνοδεύσει σχεδόν κάθε δείπνο.
Εύκολη συνταγή για σοταρισμένα σπαράγγια

Vegetarian

Εύκολη συνταγή για σοταρισμένα σπαράγγια


Εύκολη συνταγή για σοταρισμένα σπαράγγια

Υλικά

  • Έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
  • 450 γρ. σπαράγγια, καθαρισμένα και κομμένα σε κομμάτια 9 εκ.
  • 3 σκελίδες σκόρδου, πολτοποιημένες
  • 1 εσαλότ, ψιλοκομμένο
  • 1 λεμόνι, ξύσμα και χυμός
  • 1 κ.γ. νιφάδες πιπεριού τσίλι
  • 1 κ.γ. ζάταρ
  • 1/3 κούπας ψητές κόκκινες πιπεριές από βαζάκι, στραγγισμένες και ψιλοκομμένες
  • 1/3 κούπας τυρί φέτα, + έξτρα για γεύση
  • Ανθός αλατιού
  • Πιπέρι

 

Εκτέλεση

Ζεστάνετε ¼ κούπας ελαιόλαδο σε μεσαία προς υψηλή φωτιά. Στη συνέχεια ρίξτε μέσα τα σπαράγγια και αλατοπιπερώστε.

Μαγειρέψτε για λίγα λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά, και προσθέστε τα εσαλότ και το σκόρδο και μαγειρέψτε για άλλα 3 λεπτά ή μέχρι τα σπαράγγια να είναι τρυφερά και να έχουν ροδίσει.

Αφαιρέστε από τη θερμότητα και προσθέστε χυμό και ξύσμα λεμονιού, μπαχαρικά, ψητές πιπεριές και τυρί φέτα.

Σερβίρετε άμεσα.

Καλή απόλαυση!

Πηγή: https://www.themediterraneandish.com/

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.