arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Vegan πιάτα

Vegan λεμονόσουπα με ρεβύθια και κριθαράκι


Μια υπέροχη vegan σούπα εμπνευσμένη από την ελληνική σούπα αυγολέμονο.
Vegan λεμονόσουπα με ρεβύθια και κριθαράκι

Vegan πιάτα

Vegan λεμονόσουπα με ρεβύθια και κριθαράκι


Vegan λεμονόσουπα με ρεβύθια και κριθαράκι

Περιέχει citrus, ρεβύθια, κριθαράκι, άνηθο και υπέροχα πράσινα λαχανικά!

Υλικά:

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο ή νερό
  • ½ κρεμμύδι
  • 3 καρότα
  • 3 σκελίδες σκόρδου
  • 7-8 νερό
  • 1 κούπα κριθαράκι ολικής άλεσης
  • 2 κούπες ρεβύθια
  • 1/3 κούπες ταχίνι
  • ½ χυμός λεμονιού (3-4 λεμόνια)
  • Μια χούφτα baby κάλε ή σπανάκι
  • Φύλλα άνηθος
  • Ανθός αλατιού
  • Φρέσκο τριμμένο πιπέρι

 

Μέθοδος:

Ζεστάνετε το νερό ή το λάδι σε μεσαία φωτιά και προσθέστε το κρεμμύδι και το καρότο και σοτάρετε για 5-7 λεπτά. Προσθέστε μετά και το σκόρδο και σοτάρετε για 1 λεπτό.

Προσθέστε το υπόλοιπο νερό και βράστε μαζί τα ρεβύθια και το κριθαράκι. Μειώστε τη θερμοκρασία και αφήστε την σε μεσαία προς χαμηλή. Ταυτόχρονα ανακατέψτε απαλά για 7 – 8 λεπτά.

Μόλις είναι έτοιμο, βγάλτε το από τη φωτιά και προσθέστε το ταχίνι και το χυμό λεμονιού και ανακατέψτε καλά. Προσθέστε το baby kale ή το σπανάκι και ανακατέψτε καλά μέχρι τα υλικά να ενωθούν.

Προσθέστε όσο άνηθο θέλετε και γαρνίρετε με αλάτι και πιπέρι!

Καλή απόλαυση!

Συνταγή: https://simple-veganista.com

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.