Vegan πατατοσαλάτα

Vegan πατατοσαλάτα

Περιέχει φρέσκο άνηθο, δεν έχει μαγιονέζα και είναι έτοιμη σε μόλις 20 λεπτά.

Υλικά

  • 1 κ. baby πατάτες, κομμένη στην μέση και σε τέταρτα
  • 1 κούπα αγγούρι, σε κομμάτια
  • 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. μουστάρδα Dijon ή ολικής άλεσης
  • 2 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. ξύδι μήλου
  • 2 – 4 κ.σ. φρέσκο άνηθο, ψιλοκομμένο
  • Γενναιόδωρη δόση ανθό αλατιού & πιπέρι, & έξτρα για τη γεύση
  • ½ - 1 κ.γ. σπόρους άγριο κύμινο, προαιρετικό
  • Χυμός από 1 λεμόνι, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Πατάτες: Πλύνετε και τρίψτε τις πατάτες. Τοποθετείστε σε μια μεσαία κατσαρόλα. Γεμίστε με νερό. Βράστε το νερό και τις πατάτες, χαμηλώνοντας τη θερμοκρασία. Στη συνέχεια σιγοβράστε για 5 – 6 λεπτά ή μέχρι οι πατάτες να είναι τρυφερές. Στραγγίστε χρησιμοποιώντας ένα σουρωτήρι. Μετά, ξεπλύνετε τις πατάτες κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό για περίπου 10 δευτερόλεπτα. Αφήστε στην άκρη.

Προετοιμασία: καθώς μαγειρεύετε τις πατάτες, ετοιμάστε το κρεμμύδι και τον άνηθο για το dressing.

Dressing πατάτας: σε ένα μικρό μπολ, ενώστε τις πατάτες, τα κρεμμύδια, το αγγούρι και τον άνηθο. Περιχύστε πάνω από τη σαλάτα. Προσθέστε περισσότερο αλάτι, πιπέρι και άνηθο. Στύψτε από πάνω λεμόνι.

Περισσεύματα: διατηρήστε στο ψυγείο σε αεροστεγές σκεύος για έως και 5 ημέρες.

Καλή απόλαυση!

Πηγή: https://simple-veganista.com/


Leave a Comment

Pleae note, comments must be approved before they are published