arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Vegan πιάτα

Vegan σπαγγέτι με σάλτσα πέστο, αβοκάντο και κουνουπίδι


Αυτή δεν είναι μια ακόμα συνταγή για σπαγγέτι με σάλτσα πέστο.
Vegan σπαγγέτι με σάλτσα πέστο, αβοκάντο και κουνουπίδι

Vegan πιάτα

Vegan σπαγγέτι με σάλτσα πέστο, αβοκάντο και κουνουπίδι


Vegan σπαγγέτι με σάλτσα πέστο, αβοκάντο και κουνουπίδι

Έχει κάποιες αλλαγές που μετατρέπουν αυτήν την κλασική Ιταλική συνταγή σε ένα γεύμα γεμάτο θρεπτικά στοιχεία. Επιπλέον, είναι πολύ γευστική!

 

Ψητά λαχανικά

 

Pesto

  • ½ κούπες / 70 γρ. αμύγδαλα
  • 1 μεγάλη χούφτα βασιλικός
  • 1 μεγάλη χούφτα σπανάκι
  • 1/3 κούπα / 80 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. χυμός λεμονιού
  • Λίγες πρέζες ανθός αλατιού
  • 1 μικρό αβοκάντο

 

Σερβίρισμα

  • Μαρούλι ή baby σπανάκι
  • Ντοματίνια, ψιλοκομμένα

 

Μέθοδος:

Ρυθμίστε το φούρνο στους 200 ° C / 400 ° F. Σπάστε το κουνουπίδι σε μικρά κομμάτια σε μέγεθος μπουμπουκιού. Κόψτε το κολοκυθάκι. Πασπαλίστε λίγο λάδι και αλάτι στο κουνουπίδι και στο κολοκυθάκι και απλώστε τα σε ένα φύλλο ψησίματος στο ταψί σας. Βάλτε τα στο φούρνο και ψήστε για 25-30 λεπτά ή μέχρι να είναι απαλά με χρυσαφένιο χρώμα.

Ταυτόχρονα, μαγειρέψτε τα μακαρόνια, σύμφωνα με τις οδηγίες που βρίσκονται στη συσκευασία σας (κρατήστε λίγο νερό από τα μακαρόνια καθώς στραγγίζετε).

Για την σάλτσα πέστο, παίρνετε τα αμύγδαλα και μια μεγάλη πρέζα αλάτι και τα βάζετε στο μίξερ. Ανακατέψτε τα σε μεγάλη ένταση μέχρι να ενωθούν και να γίνουν σκόνη. Στη συνέχεια, προσθέστε την μισή σκόνη μέσα σε ένα μικρό μπολ και αφήστε το υπόλοιπο μέσα στο μίξερ για να την πέστο. Προσθέστε βασιλικό, σπανάκι, ελαιόλαδο, λεμόνι και λίγο περισσότερο ανθό αλατιού. Ανακατέψτε καλά μέχρι το μείγμα να είναι ομοιογενές. Δοκιμάστε και προσαρμόστε την γεύση.

Αυτή είναι η βασική σάλτσα πέστο.

Τώρα προσθέστε αβοκάντο για μια ακόμη πιο κρεμώδη σάλτσα καθώς και λίγο περισσότερο λεμόνι και ελαιόλαδο. Προσθέστε το μισό από τη σάλτσα πέστο στα μαγειρεμένα μακαρόνια και λίγο από το νερό.

Βάλτε τα μακαρόνια σε τέσσερα πιάτα. Προσθέστε το ψητό κουνουπίδι, κολοκυθάκι, μαρούλι και ντομάτα και προσθέστε το υπόλοιπο πέστο από πάνω.

Γαρνίρετε με τη σκόνη αμυγδάλου που έχετε φυλλάξει και σερβίρετε.

Καλή απόλαυση!

Συνταγή: https://greenkitchenstories.com

 

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.